به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، مزدگیر، مدیر توسعه بانک خون کشور ظهر امروز در نشست خبری از ذخیرهِسازی ۱۲۰ هزار نمونه خون بند ناف در بانک خون رویان خبر داد و گفت: با استفاده از سلولهای بنیادی موجود در خون بند ناف نوزاد، بسیاری از بیماریها درمان میشود.
او با بیان اینکه بند ناف در دوران جنینی کار انتقال مواد غذا از مادر به جنین را به عهده دارد، افزود: براساس بررسیها سلولهای بنیادی موجود در این خون میتواند در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار گیرد.
مزدگیر با تأکید بر اینکه براساس مطالعات و کارآزماییهای انجام شده ۸۰ نوع بیماری قابلیت درمان با استفاده از سلولهای بنیادی خون بند ناف را دارند، افزود: برای اولین بار در سال ۸۸ یک بیمار در فرانسه با استفاده از خون بند ناف معالجه شد.
بیشتر بخوانید:ایران بیشترین ظرفیت ذخیره سلولی در خاورمیانه را دارد
مدیر توسعه، تعالی و کیفیت بانک خون کشور افزود:محدودیتی برای نگهداری خون بند ناف وجود ندارد و از زمان ذخیره اولین خون بند ناف ۲۸ سال میگذرد.
مزدگیر از درمان بیش از ۳۰۰ نفر با بیماریهای منشأ خونی و عصبی از طریق سلولهای بنیادی خون بند ناف خبر داد و تصریح کرد: کارآموزی بالینی بر روی ۱۹ بیماری اعم از ام اس، و آرتروز را در دست اقدام دارد تا بتوانیم در سالهای آتی بیماریهای بیشتری را از طریق سلولهای بنیادی تحت درمان قرار دهیم.
او با تأکید بر اینکه مراحل ذخیرهسازی خون بند ناف از هفته ۳۵ بارداری آغاز میشود، عنوان کرد: امکان ذخیرهسازی خون بند ناف حدود سه تا پنج دقیقه بعد از زایمان دیگر وجود ندارد و اگر کسی نتواند نسبت به ذخیرهسازی اقدام کند و در آینده به آن نیاز داشته باشد باید با پرداخت هزینه ۳۵ تا ۴۰ هزار دلاری نسبت به تهیه این نمونه از خارج کشور اقدام کند.
مدیر توسعه، تعالی و کیفیت بانک خون کشوربا اشاره به اینکه هزینه نگهداری خون بند ناف در سال اول سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و از سال دوم به بعد سالانه ۱۶۰ هزار تومان است، گفن: متقاضیان برای پرداخت این هزینه میتوانند با معرفی بانک خون رویان از بانک عامل تسهیلاتی را دریافت کنند.
مزدگیر گفت: هر کیسه خون بند ناف یک بار قابلیت استفاده دارد لذا از مادران باردار خواستاریم از خدمات مشاورهای رایگان ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بندناف استفاده کنند.
او با بیان اینکه سلولهای بنیادی، حوزهای جدید در قرون پزشکی بوده و در سالهای آتی یک درمان مکمل در کنار دارو قرار خواهد گرفت، افزود: مهمترین موضوع برای استفاده از خون بند ناف بحث تطابق ژنتیکی است و هر چه نسبت خویشاوندی بیشتر شود شانس استفاده از خون بند ناف برای درمان کاهش پیدا میکند.
انتهای پیام/ب