بخشی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، گفت: برونشیت عفونی یکی بیماریهایی است که در طیور هیچگاه نباید از آن در فصل سرما غافل بود.
او با اشاره به اینکه این بیماری در گلههای طیور دیده میشود، و پرورش دهندگان طیور از حضور آن در گله خود آگاه نمیشوند. افزود: ضدعفونی بین دوره اهمیت زیادی در رفع این بیماری دارد که برای این کار پس از تخلیه کامل سالن از فضولات باید سالن را با شوینده اختصاصی و مناسب دامپزشکی شستشو داد.
بخشی با بیان اینکه گام دوم پس از شستشو، استفاده از مواد ضدعفونی کننده میباشد. ادامه داد: ویروس بیماری برونشیت عفونی به ترکیبات چهارتایی آمونیوم، الکلها، ترکیبات کلره و یده، گلوتارآلدهید، فرمالدئید و ترکیبات پراکسید هیدروژن، طی مدت زمان توصیه شده حساس است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار کرد: ۲۴ الی ۴۸ ساعت قبل از ورود جوجهها میتوان از ترکیبات ضدعفونی کننده ایمن که فاقد بقایای سمی هستند، استفاده نمود.
او با اشاره به اینکه درمانهای حمایتی و یکسری از برنامههای مدیریتی جهت بهبود وضعیت گله توصیه میشود. ادامه داد: افزایش دمای سالن پرورشی حدود ۲ تا ۳ درجه، در کنار کاهش استرسهای مدیریتی، تغذیهای، محیطی، بهرهگیری از ترکیبات اشتها آور و مصرف برونکودیلاتورها و موکولیتیکها در زمان مناسب و تغییرات هوشمندانه جیره غذایی، از جمله کاهش فشار بر کلیه با کاهش پروتئین یا حذف سویا از جیره، در کاهش اثرات بیماری برونشیت عفونی نقش دارد.
بخشی گفت:همچنین مصرف آنتیبیوتیکها با اثر ویژه بر دستگاه تنفسی در کنترل بیماریهای ثانویه باکتریایی در گله مفید میباشد. ولی با وجود همه درمانهای حمایتی تامین هوای مناسب و سر شار از اکسیژن میتواند تا حد زیادی از افزایش تعداد بیماران و مرگ و میر جلوگیری نماید.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی در مورد برنامه واکسیناسیون مناسب برای برونشیت افزود: در شرایطی که سویه متداول منطقه شناخته شده نیست، بهتر است حداقل از سه سویه متفاوت در دو نوبت واکسیناسیون اسپری یک روزگی و قطره چشمی یا آشامیدنی در ۱۴ روزگی استفاده کرد.
انتهای پیام / ط ا