به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،سید مهدی میرباقری مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به اینکه برداشت بی رویه از منابع زیرزمینی یکی از مهمترین عوامل ایجاد فرونشست سطح زمین در دهههای اخیر است، اظهارداشت: نشست زمین باعث ایجاد شکافهای عمیق در سطح زمین، کج شدن لولههای چاه، خرابی ساختمانها و لوله زایی چاهها میشود.
او افزود: پدیده فرونشست زمین در دشتهای مهیار، کاشان، اصفهان، برخوار، اردستان، دامنه داران و فلاورجان مشاهده شده و در آینده نزدیک یکی از معضلات عمده استان اصفهان خواهد بود.
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان با بیان اینکه عامل فرونشست در دشتهای اصفهان برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی و خارج از توان آبخوان در سه دهه گذشته است، تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد آبهای زیرزمینی در استان اصفهان در بخش کشاورزی مصرف شده است.
او اضافه کرد: دشت مهیار، نجف آباد، دامنه و برخوار بیشترین میزان فرونشست زمین را در استان اصفهان داشته اند.
میرباقری با اشاره به اینکه محدوده تحت تاثیر فرونشست در دشت اصفهان-برخوار سه هزار و ۷۰۰ کیلومترمربع است که بیشترین مقدار فرونشست سالانه تا ۱۸ سانتیمتر در سال را به خود اختصاص داده است، ابراز داشت: مساحت محدوده تحت تاثیر فرونشست با نرخ سالانه بیش از ۱۰ سانتیمتر حدود ۲۵ کیلومتر مربع است که تاسیسات مهمی از جمله راه آهن اصفهان-یزد به طول ۹۸ کیلومتر و فرودگاه شهید بهشتی اصفهان را تحت تاثیر قرار میدهد.
او با بیان اینکه فرودگاه شهید بهشتی اصفهان در محدوده فرونشست ۴ الی ۵ سانتیمتر در سال قرار دارد، تصریح کرد: جمعیت متاثر از فرونشست اصفهان با نرخ بیش از ۱۰ سانتیمتر بالغ بر سه هزار و ۱۶۰ نفر است.
انتهای پیام/م
منبع:مهر