به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید بصیر هاشمی اظهار کرد: افراد نیمه شنوایی که در گذشته اعمال جراحی برای بازسازی زنجیره استخوانی گوش میانی و افزایش شنوایی انجام داده اند، اما عمل آنها ناموفق بوده و از سمعک معمولی نیز سود چندانی نمیبرند، میتوانند با استفاده از روش جراحی سمعکهای قابل کاشت از جمله «بون بریج»، شنوایی خود را به دست بیاورند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در روش جراحی «بون بریج» یک ایمپلنت شامل گیرنده و مبدل در زیر پوست و در پشت گوش و در جمجمه کاشته میشود و یک پردازشگر صوتی امواج صدا را دریافت میکند، افزود: افرادی که به صورت مادرزادی کانال گوش تشکیل نشده و امکان بازسازی زنجیره استخوانی گوش را ندارند نیز میتوانند داوطلب مناسبی برای انجام جراحی بون بریج باشند، این دستگاه در استخوان گیجگاهی یک طرف کاشته و هر دو گوش برای شنیدن تحریک شده و صدا با کیفیت بهتر منتقل میشود.
هاشمی سن این بیمار را ۴۰ ساله اعلام کرد و گفت: این بیمار که از سالها پیش به دلیل عفونت و پارگی پرده دو طرف گوش تحت درمانهای متعدد جراحی قرار گرفته بود، به علت بهبود نیافتن شنوایی مفید و نداشتن رضایت از سمعکهای معمولی، پس از بررسیهای دقیق ادیولوژیک و رادیولوژیک، کاندید این عمل جراحی شد.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی فارس این جراحی چهار ساعته را نتیجه یک کار تیمی دانست و اظهار کرد: روز گذشته با حضور متخصصانی از کشور اتریش که نماینده شرکت سازنده پروتز «بون بریج» بوده و به عنوان ناظر عمل حضور داشتند، یک جراحی موفق برای نخستین بار در ایران و در شیراز، انجام شد.
هاشمی خواستار مشارکت و همراهی نیکوکاران برای تامین بخشی از هزینههای انجام عمل جراحی بون بریج شد و گفت: پروتزهای مورد استفاده در این نوع جراحی بسیار گران قیمت است و هر فردی از عهده تامین مخارج آن بر نمیآید، بیمه نیز این گونه هزینهها را پوشش نمیدهد؛ از این رو مشارکت نیکوکاران میتواند زمینه ساز بازگشت شنوایی برای بسیاری از افراد نیازمند به انجام این عمل جراحی باشد.
این جراحی پیشرفته با نام «بون بریج» روز گذشته در بیمارستان پیوند اعضا ابوعلی سینا شیراز برای نخستین مرتبه در ایران و به طور همزمان با بیمارستان لقمان تهران انجام شد.
در روش جراحی "بون بریج" یک ایمپلنت در زیر پوست و در پشت گوش کاشته می شود و یک پردازشگر صوتی امواج صدا را دریافت می کند.سیگنال های صوتی از طریق پوست و پردازشگر صدا عبور کرده و توسط ایمپلنت به استخوان و گوش داخلی هدایت می شوند و به کاربر امکان می دهند تا به خوبی بشنوند.
انتهای پیام/م