هادی محمدی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اعزام نیروهای نظامی آمریکا به خاک عربستان، اظهار کرد: در سطح منطقه دو گفتمان صلح و جنگ افروزی در حال رخ دادن است که آمریکا گفتمان تنش سازی را دنبال می کند، چراکه منافع اقتصادی، فروش تسلیحات، حضور و نفوذ واشنگتن در گرو ایجاد جنگ افروزی است.
او افزود: حضور نیروهای آمریکایی در عراق، افغانستان و مناطق مختلف که شاید بیش از دهها پایگاه آمریکایی در پیرامون جمهوری اسلامی را در بر می گیرد، بر اساس دکترین امنیت جهانی، در راستای منافع خودشان است. این حضور نظامی و پایگاهی واشنگتن با این هدف طراحی شده تا کاخ سفید بتواند سلطه و امکان تحمیل اراده سیاسی و امنیتی کشورهای میزبان را فراهم کند و از طریق ایجاد فضای پر تنش بتواند هدفهای خود را محقق کند.
حضور نیروهای واشنگتن در ریاض عاملی برای به غارت رفتن ثروت آل سعود
محمدی با بیان اینکه حضور نیروهای آمریکایی در منطقه همواره به زیان مردم و کشورهای میزبان آن بوده است، گفت: اعزام نیروهای کاخ سفید به عربستان اثری جز عدم تامین امنیت برای رژیم سعودی ندارد، چراکه ترامپ در خصوص دفاع از رژیم آل سعود رسما اعلام میکند که ما برای دفاع از ریاض در این کشور حضور نداریم بلکه برای دفاع از منافع خودمان اینجا هستیم.
کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: در واقع از رژیم آل سعود با تحقیر نام برده میشود، چراکه حضور نیروهای آمریکا در ریاض نه تنها هیچ مزیتی برای عربستان در برندارد بلکه ثروت این کشور هم به غارت میرود. در حقیقت واشنگتن صرفا به عنوان ابزاری برای نفوذ جهانی و منافع خود به ریاض نیرو می فرستد.
او با اشاره به حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان، یادآور شد: آمریکا مواد معدنی ویژه ای که در مناطقی از این کشور وجود دارد را بدون اجازه و نظارت دولت مرکزی افغانستان استخراج و از طریق فرودگاهی که در آنجا احداث کرده اند اقدام به خروج آنها می کنند، چراکه کاخ سفید خود را حاکم بر همه ثروتها و عرصههای جهانی تصور میکند و این رفتار ضد ملی را بر همه کشورها اجرا می کنند.
واشنگتن در منطقه به دنبال تامین امنیت نیست
محمدی با بیان اینکه حضور آمریکاییها در مناطق مختلف به دلیل ارائه خدمت و تامین منافع این کشورها نیست، اظهار کرد: کاخ سفید به دنبال منافع استعماری و غارت گرایانه خود در منطقه هستند، همچنین حضورشان در کشورهای حوزه خلیج فارس، آذربایجان، عراق و افغانستان امنیت و اهداف آن ها را محقق نکرد.
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به حضور آمریکا در عراق، تصریح کرد: حضور واشنگتن در عراق به منظور ایجاد شکاف، فتنه، جنگ افروزی و حمایت از تروریسم در بین کشورهای اسلامی بوده و در چند روز اخیر هم تروریست های داعشی که از حسکه و قامشلی بعد از حمله ترکیه به عراق وارد شدند.
او افزود: بخشی از سران داعشیها با اعلام آمریکا قبل از حمله ترکیه به عراق منتقل شدند، اما این دولت استعماری پاسخگو نیست که چرا سران داعشی که در سوریه زندانی بودند را به داخل عراق منتقل کرده اند و ثبات این کشور را به خطر انداخته تا از حضور تروریسم برای اهداف خود استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:موافقت پادشاه عربستان با استقرار نیروهای آمریکایی در این کشور
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه با انتشار بیانیهای از ارسال نیرو و تجهیزات نظامی بیشتر به عربستان سعودی خبر داد. در بیانیه پنتاگون آمده است: ما قرار است ۳ هزار نیروی نظامی جدید به همراه دو سامانه دفاع موشکی تاد و پاتریوت به خاک عربستان سعودی اعزام کنیم. همچنین در زمینه هوایی، دو اسکادران جدید از جنگندههای پیشرفته در عربستان استقرار خواهند یافت.
این بیانیه میافزاید: واشنگتن به دنبال تشدید تنشها در منطقه خاورمیانه و درگیری با ایران نیست و استقرار این نیروها و تجهیزات در عربستان تنها با هدف حفظ توان واکنش در مقابل تهدیدات بالقوه است.
انتهای پیام/