موافقت رئیس سازمان محیط زیست با انتقال آب خزر به سمنان، موجبات اعتراض کارشناسان و فعالان محیط زیستی و نمایندگان استانهای شمالی کشور را در پی داشت.
به گزارش خبرنگار
حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست با انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی موافقت کرد تا این موضوع موجب به هم ریختن صحن مجلس شورای اسلامی شود تا فریاد اعتراض نمایندگان استانهای شمالی بلند شود.
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در جلسه روز دوشنبه مجلس خطاب به رئیس جمهور، گفت: انتقال آب خزر غیرممکن و یک شعار تبلیغاتی است، مرکز پژوهشهای مجلس در سال ۹۳ گفته بود که هر مترمکعب انتقال آب ۵ هزار تومان هزینه دارد و این صحبت به این معناست که باید ۱۵ هزار میلیارد تومان برای این موضوع هزینه شود.
از دیگر سو علیمحمد شاعری نماینده مردم بهشهر نیز در اعتراض خود اظهار کرد: روز گذشته سازمان حفاظت از محیط زیست نامهای مبنی بر توافق بر سر انتقال آب خزر به امضاء رساند، در شرایطی که مردم نیاز به آرامش و سازندگی و پیشرفت دارند چرا باید چنین تصمیمات غیرکارشناسی اتخاذ شود.
او افزود: دریاچه خزر یک دریاچه بسته است و هرگونه دستکاری در یک سیستم بسته مانند خزر تبعات غیرقابل جبرانی خواهد داشت، لذا در صورت اجرای این پروژه آب خزر پسروی خواهد کرد و تأسیسات و صنایع شمال کشور در کنار صید و صیادی از بین خواهد رفت.
دفاع کلانتری از طرح انتقال آب خزر به سمنان
اما در مقابل عیسی کلانتری معتقد است: سالانه بیش از ۳۰میلیارد متر مکعب تبخیر در دریای مازندران داریم. تبخیر بالای ۲۵۰ میلیارد مترمکعب، حالا ۱۰۰ میلیون از ۸۰ هزار میلیارد متر مکعب آب دریای مازندران عدد بسیار کوچکی است.
رئیس سازمان محیط زیست همچنین در پاسخ به برخی از کارشناسان که میگویند با انتقال آب به فلات مرکزی مخاطرات زیست محیطی فراوانی در جنگلهای هیرکانی و دریای خزر به وجود میآید، گفت: یک حرف غیر علمی است که دوستان مطرح میکنند مثلا میگویند ما حق دریای شمال را با ساخت سد سفید رود گرفتیم. در استانی مثل گیلان که حدود ۹۰۰ میلی متر بارندگی دارد آب را از استانهای با بارش سالانه ۲۰۰ میلی متری میگیریم و در گیلان برنج میکارند که بارش سالیانه ۹۰۰ میلی متری دارد یعنی ما سالی ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب داریم. بیش از ۵۰ سال است هیچکس حرفی نمیزند، اما وقتی ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب میخواهد برود منطقه جنوب البرز همه سر و صدایشان در میآید و معترض میشوند.
یکی از نگرانیهای مطرح شده در خصوص انتقال آب خزر به سمنان، موضوع مصارف غیرشرب در این استان است. فعالان زیست محیطی نگران هستند که با انتقال آب به سمنان صنایع سنگینی که نیاز مبرم و زیاد به آب دارند نیز در این استان شکل گیرند و آب منتقل شده به مصرف صنعتی و یا حتی کشاورزی برسد. در همین خصوص، اما کلانتری نگرانیها را با جمله «ما با هر نوع انتقال به خصوص از دریای شمال برای مسائل غیر کشاورزی با رعایت مسائل زیست محیطی موافق هستیم» پاسخ داده و گفته بود: راهاندازی صنعت بسیار پرهزینه است، اما اگر رونق صنعت از طریق آب انتقالی، توجیه اقتصادی داشته باشد و با ضوابط زیست محیطی سازگار باشد؛ ایرادی ندارد. از ابتدای سال گذشته صدور مجوز برای صنایع آب بر در درون سرزمین را قطع کردیم، یعنی صنایعی که درون سرزمین فعالیت دارند و آب بر هستند، حق فعالیت ندارند و اجازه فعالیت ندادیم.
جنگلهای هیرکانی با انتقال آب خزر به سمنان نابود میشود؟
یکی دیگر از نگرانیها در خصوص نحوه انتقال آب و آسیب احتمالی به جنگلهای هیرکانی است که در این خصوص مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وزارت نیرو اعلام کرده که اگر قرار بر انتقال باشد، احداث تونل در جنگلها از زیرزمین انجام میشود و در صورت انتقال از روی زمین الزامات زیست محیطی رعایت خواهد شد.
وی افزود: شرط محیط زیست کارگذاشتن لولههای انتقال آب در کنار خط راه آهن است. این موضوع را جزء الزامات قرار دادیم که وزارت نیرو مکلف است تمام این الزامات را در نظر گیرد.
معاون سازمان محیط زیست با بیان اینکه این سازمان مخالفتی با برداشت آب از دریای خزر ندارد، ادامه داد: باید برای برداشت آب ضوابط تعیین شده رعایت شود، یعنی زمانی که آب به دریا باز میگردد در عمق و فاصلهای باشد که به شوری آب دریا کمترین اثر منفی را بگذارد.
انتقال آب خزر به سمنان خیانت است
دلاور نجفی کارشناس ارشد منابع طبیعی محیط زیست در مخالفت با اقدام سازمان محیط زیست گفت: سطح آب دریای خزر حدود ۲۸ تا ۳۰ متر از آبهای آزاد پایینتر است، به همین دلیل انتقال آب بدون پمپاژ مقدور نخواهد بود. انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران به ویژه استان سمنان خیانت محض است، چراکه از لحاظ ملاحظات و ارزیابیهای فنی، اقتصادی و محیط زیستی مقرون به صرفه نبوده و خسارت بسیاری را به بار خواهد آورد.
همچنین ادیانی راد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز با هشدار نسبت به تکرار اتفاقی که برای دریاچه ارومیه افتاد، گفت: به فرض اینکه چنین اتفاقی در کشور رخ دهد، داستان ارومیه، فاجعه زیست محیطی اصفهان، خوزستان و آذربایجان در مازندران و سمنان نیز تکرار خواهد شد، لذا دغدغه تأمین آب شرب برای مردم سمنان نباید به قیمت از دست دادن دریاچهها و دریاهای حواشی کشور باشد. فراموش نکنیم خزر دریا نیست و دریاچه است.
وی ادامه داد: حتی از منظر حقوق بین المللی و دریا نیز ممکن است انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی تبعات حقوقی بین المللی نیز داشته باشد و این موضوع نیز نیاز به بررسی دارد.
مخالفت منابع طبیعی با طرح انتقال آب خزر به سمنان
زمانی عیسی کلانتری با انتقال آب خزر به سمنان موافقت کرد که کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی مازندران در نامهای به سازمان محیط زیست با ۹ بند با انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی کشور مخالفت کرده بود.
سیدمحسن موسویتاکامی مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران در این خصوص گفت: اگر این کار با مسیر پیشنهادی انجام شود، بخش اعظمی از منطقه جنگلی مازندران از بین میرود و این برای ما خسارتی جبرانناپذیر است. کمیته فنی اداره کل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری، با بازدیدهای میدانی و کارشناسی، مخالفت خود را به شکل مکتوب و در ۹ بند به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام و صراحتاً مخالفت خود را با نابودی جنگلها بیان کرده است.
وی افزود: با توجه به اینکه در برخی نقاط، مسیر انتقال لوله آب بیشتر از ۱۱ کیلومتر از حاشیه جاده جنگلی عبور میکند سطح زیادی از پوشش جنگلی نابود میشود.
از جمله دیگر دلایل مخالفت منابع طبیعی با طرح انتقال آب دریای خزر این است که در طول مسیر پیشنهادی پنج ایستگاه پمپاژ در حوزه استان مازندران پیشبینی شده، اما هیچ گونه امکان مطالعه نقشه قابل بررسی برای نحوه انتقال نیروی برق به این ایستگاهها در مناطق جنگلی داده نشده است. از سوی دیگر از هر ۵ لیتر آب دریا ۲ لیتر قابل شیرینکردن و ۳ لیتر شورآبه و پساب است و محیط زیست باید پیشبینی کند که با این حجم شورآبه و پساب قرار است چه کار کند.
انتهای پیام/
رقیه همتی
لغو این طرح بیشتر روس پسند بود تا محیط زیست پسند
جنگل های استان مازندران چند میلیون سال قدمت دارن ، میخایید جنگل های شمال رو که همین الان داره با ویلاسازی غیرقانونی نابود میشه با این طرح کامل نابود بشه؟
علاوه بر این ادم عاقل هم کمی فکر میکنه میفهمه دریاچه مازندران کلا شوری زیادی نسبت به خلیج فارس داره ، این نمک کجا قراره برگرده؟!
تازه چند ایستگاه پساب نمک هم تو همین مازندران میخان بزنن ، این نمک کجا میره؟! پودر میشه؟ غیب میشه یهویی یا میره تو خاک و وارد سفره های آب شیرین زیرزمینی میشه!
نماینده های استان مازندران باید جلوی این طرح رو میگرفتن اما نتونستن
شمال کشور نیز از بین خواهد رفت و اکوسیستم منطقه بهم خواهد خورد برای مشکل آب فلات مرکزی فکر دیگری باید کرد
آب و هوای جهان در حال گرم شدن است احتمالا میزان بارندگی ها در مناطق مرطوب جبران برداشت آب را می کند
از نظر من بلامانع است
چ گناهی دارن ؟!
شهر اصفهان از نظر اب مشکلی نداره
اما وقتی اب اصفهان به شهر های مث یزد دادن
الان با مشکل مواجه شده
هر سال دو سه همایش و سمینار در این رابطه داریم
بیشتر کشورهای اطراف خزر این کار رو کردند و برای مردمشون آبادی آوردند
کافیه کمی تو اینترنت سرچ کنید
احتمالن ما تنها کشوری هستیم که ورودی بدون خروجی به خزر داریم
هدف اصلی تامین آب شرب تهران و صنایع اون هست تهران تا پارسال در وضعیت قرمز کمآبی بود
بهتر بدونید در مقابل این پروژه ، پروژه ی تهران شمال هستش که با هزینه هر متر مربع ۴۰۰ میلیون میخواد تاریخی ترینپروژه از لحاظ هزینه باشه
برآورد شده تا ده سال از هر ماشین ۲۰۰هزار تومن عوارض بگیرند باز سرمایه اصلی برنمی گرده چه برسه سود
لوله خزر سمنان
فاجعه محیط زیستی هست و تمام
این مسئله یک مقوله علمی و تخصصی است که باید کارشناسان و متخصصین دقیق بررسی کنند و تصمیم بگیرند تا به جای حل مشکل، مشکلات به وجود نیاورد. تا چه حد این کار انجام شده است؟
لطفا نظر کارشناسانی مانند پروفسور کردوانی را نیز در اینباره جویا شوید.
هر چی کارشناس هست که تحصیلات محیط زیست ، خاک ، آب دارن مخالف این طرح هستن حتی سازمان جنگلداری استان مازندران!
مطمئنا یه چی بهت میرسه که حاضری خیانت کنی به کشور همچین چیزی میگی
دریاچه هامون و ارومیه هم یه قاشق بود !
حالا چی شد؟!
واسه یه قاشق محیط زیست رو نابود کردن
هیچ کجا در دنیا محیط زیست رو نابود نمیکنن برای این کار!
خشکسالی فقط سمنان نیست
تقریبا 70 درصد ایران خشکسالی هست
باید با مدیریت درست منابع زیرزمینی ، کشاوری ، صنعتی و استفاده از نظر کارشناهای آب و محیط زیست مشکل رو حل کرد
نه این با این طرح ها
یک قطره آب انتقال پیدا نخواهد کرد, همانطور که آمریکا جرات شلیک یک تیر به سمت ایران را ندارد.
باید از دریاهای آزاد مثل جنوب آب برداشت نه از دریاچه که بعدا شور بشه و خشک .
کلا انتقال اب از خزر یا حلیج فارس توجیه اقتصادی و محیط زیستی نداره
علاوه بر هدر رفت سرمایه بسیار زیاد ، محیط زیست رو با نمک از بین میبره
صفر تا صد جنجال انتقال آب خزر به سمنان نه تنها از دریای خز بلکه از خلیج فارس و دریای عمان هم باید و الزامیست که آب تصویه شده و غیر تصویه شده برای کشاورزی و مصارف دیگر را به تمامی نقاط خشک شده و محروم از آب کل کشور انتقال دهید که هم ایجاد اشتغال کرده ایتت هم از مهاجرتهای غیر استاندارد جلوگیری کرده ایت هم رونق تولیدات را فعالتر کرده اید هم مردم و کشور را از خشک سالی در قرن و عصر علم و پیشرفتت و تکنولوژی نجات داده ایتت هم مردم مستتضعفبن و محرومان را خوشحال کرده ایت هم مدیریتت فعال و توانمند و خردمندیتان را به جامعه بشریت ثابت کرده ایت و هم به به جامعه بشریت گفته اید ما در هیچ مسائلی با توکل برخداوند جل جلاله درمانده و ذلیل نیستیم درود و خدا قوت بر شما مدیران و مسئولان نخبگان خردمن و بصیر خدا خیرتان دهد با اقتدار و قدرت عملیات اجرایی آب رسانی را ادامه دهید که اینکار بسیار کار خردمندانه و بصیرانه و خداپسندانه و امت پسندانه ایست خداوند جل جلاله خیرتان دهد مسئولان و مدیران خردمند و بصیر که به علوم به روز پیش می روید و منتظر سنتهای قدیمی طبیعی نمی مانید بدانید و آگاه باشید دست و اراده خداوند جل جلاله با شما نخبگان و خردمندان و بصیران اهل عمل صحیح و یاری رسان به مردم مستتضعفین و محرومان و بینوایان است شما دنیای بینوایان و محرومان را آباد می کنید و خداوند جل جلاله آخرتت و دنیایتان را آباد می کند ای متمدنین تمدن ساز اسلام ناب محمدی ص ایرانیان نخبه و دانشمندان عالم و مقتدر و قدرتتمندان و خردمندان بصیر . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر . حب الحسین یجمعنا : لبیک یا حسین ع .
حتی از افریقا هم گرم تر!
چرا وقتی چیزی نمیدونین حرف میزنین
آب اگر با لوله انتقال داده بشه با هزینه کم از دریای عمان خوب میتونه باشه
نه اینکه کانال زده بشه!
منتهی این ها طرح های دولت ها هستن که مثل بقیه طرح هایی که مشخصه قومی قبلیه ای تصویب میشن اینم میره تو سطل زباله
مثل کویر کرمان
کویر یزد
کویر های اصفهان
و حالا کویر سمنان
رشد بسیاری از استانهای غربی االان معکوس شده و جوانانشون مجبورند به واسطه بیکاری بروند در همین استانهای کویری کار کنند
دورود بر نمایندگاه شمال که با همدلی حتما جلوی این طرح رو میگیرن
میلیاردها تومن هزینه صرف میشه و به احتمال زیاد یا پروژه تموم نمیشه و یا نتیجه مطلوب نمیده و ضرر و زیان زیادی بر منابع طبیعی میزاره
به دلیل هزینه بالا چند سال بعد تصمیم می گیرند آب شیرین را از رود خانه انتقال دهند .
آب دریا پیش روی زیرزمینی کرده و کل زمینهای شمال کویر می شود !
انتقال جمعیت زیاد به کرمان که سالهای بعد تبدیل به چالش می شود .
اجازه بدهید جمعیت کشور به طور طبیعی جابه جا شوند نه اینکه آب را جابه جا کنید .
#نه_به_انتقال_آب_خزر
ماجرای سد گوتوند، چاه های اطراف دریاچه ارومیه، پساب ناشی از تصفیه آب شور که بیشتر از آب شیرین شده است و...
هیچ کدوم از این اتفاق ها رخ نمیده بلکه با وجود شمالی سرسبز کلی صنعت در کویر شکل میگره.
همین الان حدود 40 درصد ساکنان استان سمنان شمالی هستند و به دلیل صنایع این استان مهاجرت کردن
تازه روسیه هم چنین طرحی رو انجام داده