وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه وضع رشد علمی کشور خوب است، گفت: ۱۹۷ مرکز رشد در دانشگاه‌ها داریم و ۴۳ پارک علم و فناوری نیز فعال هستند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت رشد علمی کشور اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب خوشبختانه از وضع علمی کشور راضی هستند، در سخنانی که داشتند گفتند نگذارید شتاب علمی کشور کم شود و کاهش یابد. این موضوع نکته‌ای است که دانشگاه نیز باید توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه وضع رشد علمی کشور خوب است، تصریح کرد: نکته دیگری که رهبر فرزانه انقلاب تاکید داشتند بحث زیر سوال بردن رشد علمی است، بعضا افرادی ناآگاهانه یا از روی بد دلی رشد علمی کشور را زیر سوال می‌برند. این موضوع برای بخش علمی و ناامیدی جوانان خطرناک است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: حتما در کنار رشد علمی انتظار حضور مراکز علمی در بخش فناوری و تولید ثروت از دانش وجود دارد که این موضوع نیز مورد توجه قرار گرفته است.

غلامی با اشاره به اینکه پارک‌های علم و فناوری را به طور جد مورد حمایت قرار داده ایم و مراکز رشد متعددی شکل گرفته است، گفت: ۱۹۷ مرکز رشد را در انشگاه‌ها داریم و ۴۳ پارک علم و فناوری فعال است که عموما در حوزه وزارت علوم کار می‌کنند. پارک‌های دیگری در حوزه‌های وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری نیز شکل گرفته اند.

وی ادامه داد: کشور‌های دیگری که رقابت می‌کنند یا ما با آن‌ها در این شتاب رشد علمی حرکت می‌کنیم، نایستاده اند و در این مسیر روز به روز بیشتر پیش می‌روند و هرچقدر پیش می‌رویم کار سخت‌تر است.

باید دانشجویان را با فضای جدید کسب و کار و اشتغال آشنا کنیم

تربیت نیرو‌های جوان صاحب علم و فن می‌تواند موتور اولیه حرکت صنایع دانش بنیان را توسعه و بر مبنای دانش، تحریک و تقویت کنند.

او افزود: باید دانشجویان را با فضای جدید کسب و کار، اشتغال و آینده کاری‌شان آشنا و امیدوارشان کنیم که استعدادها، آموخته‌ها که سرمایه اصلی آن‌ها برای ورود به بازار کار در بخش‌های تولیدی و صنعتی است، تقویت شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: مراکز پژوهشی نیز با کار تحقیقاتی که دارند انجام می‌دهند حلال مسائل و مشکلات پیش رو خواهد بود و مراکزی مانند مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و مرکز نوآوری که در دانشگاه قرار دارند، مراکزی‌اند که در واقع برای ورود جوانان‌ها به ویژه به زمینه‌های اشتغال مبتنی بر دانش و فناوری بسترسازی می‌کنند.

او در رابطه با بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها نیز عنوان کرد: بودجه‌های دانشگاه‌ها هر سال توسط هیئت امنا تصویب و سهم پژوهشی مشخص می‌شود که قانونا رئیس دانشگاه و مسئولان مالی اجازه ندارند از آن مبلغ حتی یک ریال جابه‌جا کنند.

غلامی بیان کرد: در کمی و کسری‌ها هیچ وقت اتفاق نمی‌افتد که بودجه پژوهشی جابه‌جا شود، اما اینکه بودجه دانشگاه‌ها کلا رقمش کمتر از آنی است که انتظار می‌رود طبیعی است.

او گفت: در بحث سهم پژوهش نیز در دانشگا‌هها حکم شده حداقل بودجه پژوهشی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بسته به سابقه دانشگاه‌ها باشد که در برخی از دانشگاه ۳۰ درصد یعنی یک سوم بودجه را برای پژوهشی گذاشته‌اند.

انتهای پیام/پ

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.