به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی اسدی پور، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان امروز درجمع اصحاب رسانه بااشاره به اینکه حوزه غذا یک حوزه چالشی برای اصحاب رسانه است گفت: اگر احساس نگرانی در مردم میبینید حتما به چالش بکشید، این وظیفه رسانهها است و دوست داریم از نظر غذایی وضعیت خوب و قابل توجهی داشته باشیم اما کمیت در دست مانیست و کیفیت باید مورد تایید باشد.
او افزود: حوزه غذا متوالیهای متفاوتی در کشور اعم از حوزه کشاورزی، استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی دارد که معاونت غذا در قسمتی از این چرخه نقش مهمی ایفا میکند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: در حوزه ما بحث کیفیت و سلامت فراوردههای غذایی کنترل میشود یعنی تمام کارخانه ها، کارگاهها، موسساتی که به نحوی در فرآوری یک محصول غذایی نقش دارند آنها را کنترل میکنیم.
او تصریح کرد: تلاش همه همکاران من این است که همه محصولاتی که تولید میشود با استانداردهای لازم هم خوانی داشته باشد و مردم ما خیالشان راحت باشد اگر یک محصولی دارای برچسب سیب سلامت در حوزه غذا و دارو به آن اعطا شده میتوانتد این محصولات را مصرف کنند.
اسدی پور تاکید کرد: کنترلهای مختلفی توسط همکاران ما در کارخانهها موارد خوراکی و دارویی به صورت دورهای انجام میشود تا شرایط ایده آل برررسی میشود و اگر مشکلی وجود داشته برای اصلاح و رفع آن مشکل کمک میکنند ،رفع شود و تا زمانی که کارخانه شرایط لازم را نداشته باشد حق تولید ندارد.
او افزود: طرحی در وزارتخانه به نام پی ام اس چندسالی در حال اجرا است یعنی قبل از اینکه کالا وارد بازار شود پست مارکتینگ کیفیت آن کالا را بررسی میکند ببینند بعد از یک ماه، دو، شش و یا یک سال سلامت آن مورد تایید است یا خیر و انقضاء ثبت شده روی کالا بازم مورد تایید است یا نه همه محصولاتمشمول طرح پی ام اس میشوند.
اسدی پور عنوان کرد: طرحی دیگر که سازمان غذا و دارو آن را دنبال میکند بررسی باقی مانند سموم در محصولات کشاورزی است.
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: حتما شنیده اید میوه ها، سبزیجات و.. . پر سم هستند نخورید ما این مسئله را رد میکنیم و میگوییم با خیال راحت میوه، سبزیجات و... را مصرف کنید.
او بیان داشت: همکاران ما محصولات مختلفی را از سطح بازار جمع آوری و در آزمایشگاههای که خودمان داریم بررسی میکنم و اگر امکانات آزمایشگاهی مورد نظر را نداشته باشیم آن را به آزمایشگاههای دیگر ارسال و نتیجه آن را دریافت میکنیم.
اسدی پور ادامه داد: چندین سال است که ما در حال بررسی میوه، سبزبجات، صیفی جات و ... هستیم به مورد حادی برخورد نکرده ایم به این صورتی که در جامعه شایع است.
او بیان کرد: از مردم درخواست دارم به کلیپها و شایعاتی که در فضای مجازی مشاهد میکنید توجه نکنید همه جا ممکن است یک درصد خطا و تقلبی وجود داشته باشد، اما دلیل بر این نیست که همه محصولات مشکل دادند.
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: فرآوردههای قاچاق خارجی که در کشور ما وجود دارند احتمال تقلبی بودن آنها بسیار بالا است و مورد تایید سازمان غذا و دارو نیستند.
اسدی پور عنوان کرد: فرآورده خارجی مورد تایید است که روی آن یک برچسپی وجود داشته باشد که قابل شناسایی و ردیابی از طریق سامانه تی پیای سی باشد.
او گفت: روز جهانی غذا ۱۶ اکتبر است و شعار هفته جهانی غذا امسال رفتار ما آینده را میسازد و رژیم غذایی سالم برای دنیایی بدون گرسنگی نام گذاری شده است.
انتهای پیام/ی