به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به نظر میرسد تجهیزاتی که برای بسته بندی و تهیه غذاهای رستوران و غذاهای آماده استفاده میشود مقصر اصلی این مشکل است.
پرفلوروکسیل و پلی فلوئوروکسیل، یک گروه از مواد شیمیایی است که به طور گستردهای مورد استفاده قرار میگیرند و در برابر حرارت مقاوم هستند و به راحتی تخریب نمیشوند. به همین دلیل از آنها در وسایل آشپزی بدون چوب، پارچههای مقاوم در برابر لکه یا ضد آب و کفهای آتش نشانی استفاده میشود.
مطالعات مربوط به بزرگسالان و کودکان آمریکایی این مواد شیمیایی مصنوعی را در رگهای خون ۹۷ تا ۱۰۰ درصد از جمعیت پیدا کرده است. تصور میشود که رژیم غذایی عامل مهمی در چگونگی تشکیل این مواد در بدن است. دکتر لورل شیدر در موسسه سایلنت اسپرینت در ماساچوست به بررسی تأثیر عادتهای غذایی در سطح PFAS در خون پرداخته است.
شریدر و همکارانش دادههای بیش از ۱۰، ۰۰۰ شرکت کننده را در موسسه آزمایشات تغذیهای و بهداشت آمریکا از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ تجزیه و تحلیل کردند. شرکت کنندگان نمونه خون و همچنین اطلاعات دقیقی درباره محل تهیه غذای آنها در ۲۴ ساعت گذشته، هفتهها، ماهها و سال را بررسی کردند. از هر چهار مورد، سه مورد دچار این مشکل بودند و غلظت خون بالایی داشتند. اغلب این افراد اعلام کردند که مرتب فست فود و غذاهای رستورانی مصرف میکردند.
مشخص نیست که اثرات طولانی مدت قرار گرفتن در معرض PFAS چیست، اما برخی از این مواد شیمیایی میتوانند سالها در بدن بمانند. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد قرار گرفتن در معرض PFAS ممکن است باعث سرطان و افزایش وزن شود و بر باروری، رشد کودک و سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد.
منبع: انتخاب
انتهای پیام/