با هدف دسترسی بیشتر کاربران کتابخانه‌های عمومی به منابع پژوهشی، تفاهم نامه همکاری کتابخانه‌های عمومی و مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری فارس امضا شد.

افزایش همکاری کتابخانه‌های عمومی فارس و مرکز منطقه‌ایبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، با امضای تفاهم نامه همکاری مشترک، کتابداران و اعضای کتابخانه‌های عمومی فارس، به تمامی منابع پژوهشی مرکز منطقه مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری دسترسی خواهند داشت.

روح الله منوچهری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس در این دیدار، با اشاره به فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی مجموعه بزرگی در کشور است که به طیف وسیعی از مردم ارائه خدمات می‌دهد. در استان فارس نیز در حال حاضر ۲۴۰ کتابخانه عمومی در شهر‌ها و روستا‌ها فعال است و قریب به ۱۶۰ هزار نفر از خدمات کتابخانه‌ای استفاده می‌کنند؛ باور ما این است که دسترسی اعضا به منابع مرکز منطقه‌ای به کاربران کتابخانه‌ها کمک بسیار می‌کند.

او با تصریح اینکه دانشجویان و پژوهشگران از جمله مخاطبان کتابخانه‌های عمومی هستند، افزود: بروز رسانی خدمات کتابخانه‌ای و دسترسی به منابع پژوهشی از جمله برنامه‌های ما برای جامعه مخاطب است که در این راستا از چند سال پیش، امکان دسترسی به پایگا‌ه‌های اطلاع رسانی در کتابخانه‌های عمومی فعال شد تا بخشی از مخاطبان و کتابداران که در این حوزه فعال هستند، بتوانند خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با تصریح اینکه در مرحله نخست ده کتابخانه عمومی شهر شیراز به برخی از پایگاه‌های اطلاعاتی دسترسی متصل شدند، بیان کرد: تصمیم داریم که این کار را به صورت متمرکز و تخصصی با همکاری مرکز منطقه‌ای انجام دهیم. این تفاهم نامه به صورت پایلوت در فارس اجرا می‌شود و در صورت موفقیت در سطح ملی تفاهم نامه منعقد خواهد شد.

منوچهری بیان کرد: در ابتدا کتابخانه‌هایی که پتانسیل پژوهشی دارند شناسایی و معرفی می‌شوند تا در این کتابخانه‌ها استفاده از تجارب مرکز را در دسترس مردم قرار دهیم.

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری فارس نیز در این دیدار با بیان اینکه مرکز منطقه‌ای مکان مردمی است و متعلق به مردم هست، گفت: کاربران و اعضا کتابخانه‌های عمومی هرچه بیشتر از منابع مرکز استفاده کنند، خوشایندتر است.

محمدجواد دهقانی با تأکید بر اینکه بحث ما درآمدزایی نیست؛ بلکه استفاده بهینه از منابع است، اضافه کرد: هدف این است که داشته‌های ما از طریق کتابخانه‌های عمومی هرچه بیشتر به عموم معرفی شود؛ تا هم زمینه برای شناخت مردم از این امکانات فراهم شود و خدمات بیشتر به کاربران ارائه دهیم.

او با تصریح اینکه کتابخانه‌های عمومی پایگاه مهمی از اطلاعات و اسناد است که می‌تواند به این مجموعه اضافه شود، گفت: درسال‌های اخیر سعی کردیم منابع فارسی را به کشور‌های دیگه ارائه تا علاوه بر ترویج زبان و ادبیات هویت‌های فرهنگی نیز حفظ و ثبت شود؛ هرچقدر داشته‌های علمی بیشتر به اشتراک گذاشته و دیده شود در ارائه تصویر از وضعیت علمی و فرهنگی ایران در جامعه جهانی موفق‌تر خواهیم بود.

گفتنی است این تفاهم نامه با هدف ایجاد چارچوب همکاری مشترک میان دو مجموعه در خصوص منابع اطلاعاتی، ظرفیت‌ها و فرصت‌های پؤوهشی، مطالعاتی و تخصصی و همچنین بهره مندی متقابل از توانایی‌ها و امکانات به مدت یک سال منعقد شده است.

همکاری و اجرای فعالیت‌های پژوهشی در قالب طرح‌های تحقیقاتی مشترک مطابق ضوابط و مقررات مربوطه، فراهم سازی و استفاده از سامانه ثبت مقاله‌ها و کنفرانس‌ها و حمایت در برگزاری همایش ها، کارگاه ها، دوره‌های دانش افزایی و سمینار‌های ملی و بین المللی کتابخانه‌های عمومی؛ همکاری در چاپ کتاب‌های علمی اداره کل کتابخانه‌های عمومی و کتاب‌های همسو با اهداف سازمانی مرکز منطقه ای، امکان استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی، منابع و مدارک علمی الکترونیکی و چاپی، دیجیتالی کردن کتاب‌ها و نشریات قدیمی کتابخانه‌های عمومی، ارائه دسترسی به منابع، آثار، مستندات و اطلاعات علمی کتابخانه‌های عمومی فارس به مرکز منطقه ای و مشارکت اعضای هیئت علمی مرکز منطقه‌ای در طرح‌های پژوهشی کتابخانه‌های عمومی از جمله تعهدات هر دو سازمان است.
انتهای پیام/م

امضای تفاهم نامه همکاری میان مرکز منطقه‌ای و اداره کتابخانه‌های عمومی فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.