به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، حرکت با سرعت نور سالها است رویای دانشمندان و بسیاری از علاقهمندان به خبرهای هوا و فضا است. حرکت با چنین سرعتی نه تنها رازهای بسیاری را برای انسانها آشکار میکند بلکه سفر به نقاطی را که شاید هرگز کسی فکر آن را هم نمیکند، امکانپذیر میسازد.
بیشتر بخوانید: ثبت تصویری از ستارههای دوقلوی مرموز + تصویر
تاکنون دانشمندان بزرگی در جهان نظریات خود را در مورد حرکت با سرعت نور بیان کردهاند. عدهای از این دانشمندان چنین موضوعی را برخلاف قوانین فیزیک و گروهی دیگر چنین مسئلهای کاملا امکانپذیر و حتی تکمیل کننده برخی ار نواقص موجود در علم فیزیک میدانند.
نظریاتی وجود دارد که میگوید اگر انسان موفق به حرکت به سرعت نور شود از لایههای زمانی عبور کرده و میتواند در زمان سفر کند. در واقع دستیابی به چینی سرعتی مفهوم زمان و مکان را تغییر داده و حالاتی از ماده را در زمانهای مختلف قابل مشاهده میکند.
جان هکیلا اخترشناس و استاد دانشگاه چارلستون در کارولینای جنوبی معتقدد نور در ضمن حرکت خود ارتعاشاتی از خود باقی گذاشته و در صورت اختراع دستگاهی برای مشاهده و ثبت این ارتعاشات و لرزهها میتوان گام بزرگی برای دستیابی به سرعت نور برداشت. این دانشمندان و تیم همراه او اخیرا آزمایشهایی را شروع کردهاند که نشان میدهد ذرات پلاسما با سرعت تقریبا کمتر از نور در مسیری معین حرکت میکنند ولی پرتوهای گاما بسیار سریع حرکت کرده و تعیین الگوی رفتاری برای آنها بسیار سخت است.
دانشمندی دیگر به نام دییتر هارتمن با تمجید از فعالیتهای دانشمندان در دانشگاه چارلستون، گفت: "مشاهده رفتار حرکتی ذرات پلاسما مقدمهای برای کسب اطلاعات ارزشمند در مورد حرکت نور در کیهان است. پس از دستیابی به سرعت نور میتوانیم تمامی اتفاقات رخ داده از آغاز شکلگیری کره زمین را به صورت معکوس مشاهده کرده و رازهای اسرارآمیز هستی را کشف کنیم.
انتهای پیام/