به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از کارمندان سابق ناسا طی مقالهای ادعا کرد این سازمان ۴۰ سال قبل طی آزمایشهایی حیات در مریخ را رصد کرده است. اما اکنون سخنگوی ناسا این ادعا را به طور رسمی رد کرد.
ناسا ادعای یکی از کارمندان سابق خود مبنی بررصد حیات در مریخ حدود ۴۰ سال قبل را رد کرد.
گیلبرت لوین کارمند ناسا، در نخستین ماموریت این سازمان به مریخ در سال ۱۹۷۶ میلادی همکاری کرده است. چندی قبل لوین در یک مقاله منتشر شده در نشریه «ساینتیفیک آمریکن» نوشته بود: من معتقدم ما در دهه ۱۹۷۰ میلادی شواهدی از حیات روی مریخ را رصد کردیم. او در ادامه افزوده بود: پ ماموریت به مریخ نخستین نشانههای مستدل از حیات بیولوژیکی در سیارات دیگر را در بر داشت. علاوه بر آن آزمایشهای مختلف نشان داده برخی میکروارگانیسمهای زمینی میتوانند در مریخ زنده بمانند و رشد کنند.
لوین در مقاله مذکور به ۲ ماموریت ناسا در سال ۱۹۷۶ میلادی اشاره کرد. در این سال ناسا لندرهای وایکینگ یک و ۲ را به مریخ فرستاد. این لندرها نمونههایی از خاک مریخ را جمع آوری کردند.
یکی از آزمایشهای مربوط به ماموریتهای وایکینگ که با سرپرستی لوین انجام شده بود شامل ترکیب نمونه خاک مریخ با مواد طبیعی و رصد هرگونه نشانهای از گاز دی اکسید کربن بود. دی اکسید کربن نشان دهنده وجود میکروارگانیسمها بود. نتایج اولیه تست مثبت بودند، اما آزمایشهای بعدی ناسا برای کشف نوعی خاصی میکروارگانیسم بی نتیجه ماند.
اما آلارد بوتل سخنگوی ناسا در این باره میگوید: طبق نظر اجتماع علمی نتایج آزمایش ماموریتهای وایکینگ به تنهایی گواهی بر یافتن حیات نیست. البته ما هنوز به دنبال رصد نشانههایی از حیات در فضا هستیم. ناسا مشغول تحقیق در منظومه شمسی است تا به سوالات بنیادینی پاسخ دهد مانند آنکه آیا ما در جهان تنها هستیم یا خیر.
به گفته ناسا در نتایج آزمایشات وایکینگ شواهد شفافی از حیات میکروارگانیسمهای زنده در خاک مریخ کشف نشد.
منبع : مهر
انتهای پیام/