به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: تولید غذاهای فراسودمند راهکار ارتقاء سلامت و کاهش گرسنگی پنهان در جامعه است.
تأمین سلامت افراد جامعه همواره یکی از مهمترین اهداف دولتها به شمار میرود و در این میان شعار «پیشگیری بر درمان مقدم است» حقیقتی است که باید مدنظر واقع شود. در این راستا، تولید و عرضه ترکیبات فراسودمندی که تحت عنوان غذا - داروها شناخته میشوند، یکی از مهمترین گامها جهت تحقق این هدف به شمار میرود.
متأسفانه این دسته از محصولات در حال حاضر غالباً وارداتی بوده و باعث تحمیل هزینه هنگفت بر اقتصاد ملی میشوند. این در حالی است که در کشور ما منابع بالقوه عظیمی یافت میشوند که هر یک از آنها حاوی ترکیبات ارزشمند سلامتی بخشی هستند که مورد غفلت واقع شده اند.
در برخی موارد، ترکیبات حاصل از همین منابع در خارج از کشور فرآوری و با قیمت چندین برابر وارد کشور میشوند و به صورت مکملهای غذایی و یا ترکیبات افزودنی در محصولات غذایی مورد استفاده قرار میگیرند.
توجه به تهیه این محصولات در داخل کشور با تکیه بر تولیدات بخش کشاورزی، دامی و دریایی میتواند علاوه بر ایجاد اشتغال، کمک شایانی به توسعه و رشد اقتصادی کند. علاوه بر این، واردات ترکیبات زیستی میتواند تبعات زیان باری برای امنیت جامعه داشته باشد.
«تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی» موضوع شعار سال ۲۰۱۹ روز جهانی غذاست که گسترش استفاده از غذاهای فراسودمند میتواند نقش مؤثری در تحقق این هدف داشته باشد.
قدیر رجب زاده، رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: سلولهای بدن برای رشد، اعمال حیاتی و ترمیم بافتها نیاز به مواد مغذی دارند که به دلیل شرایط اقلیمی و برخی عادات غذایی ممکن است گروهی از جمعیت یک منطقه را مبتلا به کمبود مواد مغذی و عوارض ناشی از آن کند که این امر باعث بروز گرسنگی پنهان در جامعه میشود.
وی ادامه داد: علی رغم تصور عام، گرسنگی پنهان مختص اقشار فقیر جامعه نیست بلکه ممکن است بسیاری از افراد غنی در کشورهای توسعه یافته به آن دچار باشند. یکی از راهکارهای اصلی برای رفع خلاء موجود در تغذیه تولید غذاهای غنی شده و فراسودمند است.
وی افزود: تاکنون ۳۰ طرح پژوهشی در زمینه غنی سازی مواد غذایی و غذاهای فراسودمند در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با هدف ارتقای سطح سلامت جامعه اجرا شده است.
نماینده وزیر علوم در شورای هماهنگی کدکس غذایی ایران با اشاره به اجرای طرحهای پژوهشی مرتبط با غذا - داروها و غذاهای فراسودمند در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، اجرای این اقدامات را گامی مهم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و استقلال اقتصادی کشور دانست و گفت: شناسایی منابع بومی حاوی ترکیبات فراسودمند با قابلیت تجاری سازی، ارائه روشهای بهینه استخراج ترکیبات فراسودمند از منابع بومی شناسایی شده، بررسی اثر بخشی ترکیبات فراسودمند استخراج شده و در نهایت تدوین دانش فنی تولید محصولات سلامتی بخش جهت ارائه به صنایع و شرکتهای دانش بنیان از مهمترین اهداف اجرای این طرحها در مؤسسه بوده است.
وی همچنین در خصوص ضرورت اجرای این طرح بیان کرد: نتایج تحقیقات سالهای اخیر حاکی از این است که رژیم غذایی مناسب سهم مهمی در پیشگیری از بیماری دارد به طوری که از هر ده بیماری ۶ مورد مربوط به رژیم غذایی نامناسب بوده و حدود هفتاد درصد سرطانها میتواند با رژیم غذایی نامناسب مرتبط باشد.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: مطالعات نشان میدهند که حدود ۵۰ درصد از آسیبهای دوران پیری مربوط به تغذیه نامناسبی است که در دوران جوانی و میانسالی مصرف شده است.
دکتر رجب زاده گفت: افزایش آگاهی از اهمیت تغذیه در تأمین سلامت و پیشگیری از بیماریها سبب رشد بازار غذا - داروها و انجام تحقیقات گسترده در این حوزه در جهان شده است. رشد این بازار در درجه اول با افزایش جمعیت افراد مسن در دنیا و همچنین افزایش آگاهی مردم از نقش سلامتی بخش غذا در ارتباط است و اینها بیانگر بازار رو به رشد غذا – داروها و آینده روشن فعالیت در این حوزه میباشد.
منبع : مهر
انتهای پیام/