مدیر روابط عمومی و بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: پنج عضو یک خانواده ۶ نفری ابتدا به مرکز خدمات جامع سلامت شهر آبپخش از توابع شهرستان دشتستان مراجعه میکنند و معاینه میشوند.
سید مجید حسینی افزود: آنان پس از بازگشت به منزل، یک بار هم به مطب شخصی مراجعه میکنند، اما پس از بازگشت به منزل به علت وخامت حالشان به بیمارستان شهید گنجی برازجان منتقل میشوند.
او ادامه داد: که پس از آزمایش و پرس و جو از خانواده بیمار، مشخص شد این خانواده بر اثر استنشاق گاز منتشر شده از قرص برنج، مسموم شدهاند. در بازرسی کارشناسان بهداشت محیط از منزل این خانواده نیز خشابهای قرص برنج دیده و تائید شد.
مدیر روابط عمومی و بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: پدر خانواده با توجه به اینکه بیشتر خارج از منزل بوده دچار مشکل نشده، اما مادر، دو دختر و دو پسر خانواده، دچار مسمویت شدهاند که یکی از دختران بر اثر شدت مسمومیت جان خود را از دست داده و دختر دیگر هم در بخش مراقبتهای ویژه (آی سی یو) بیمارستان شهید گنجی برازجان بستری است.
حسینی گفت: مادر و دو پسر خانواده نیز در بخش داخلی این بیمارستان بستری هستند و شرایط به نسبت متعادلی دارند.
او با تاکید بر اینکه بارها درباره خطرات استفاده از قرص برنج اطلاع رسانی شده است، افزود: این خانواده برای نگهداری خرما در انبار کوچکی که در منزل داشتند از قرص برنج استفاده کرده بودند.
مدیر روابط عمومی و بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مردم برای مبارزه با آفتها و حشرات و جوندگان، باید از شرکتهای مجازی که مجوز از مرکز بهداشت دارند، کمک بخواهند.
قرص برنج یا فسفید آلومینیوم (Aluminium phosphide) با نام تجاری معروف فستوکسین (Phostoxin)، شناخته میشود.
فسفید آلومینیوم یک گروه از عوامل کنترل آفات است که با دارا بودن اثربخشی زیاد و قیمت ارزان برای از بین بردن آفات انباری (نظیر برنج و سایر غلات) در انبارها و منازل استفاده میشود که منجر به افزایش حوادث منتهی به مسمومیت و مرگ میشود
قرص برنج حاوی ماده موثر فسفید آلومینیوم و سایر ترکیبات شامل اوره و کاربامات آمونیوم است و بر اثر تماس با رطوبت یا اسید معده، تولید گاز خطرناک فسفین، آمونیاک و دیاکسید کربن آزاد میکند و علت اصلی سمی بودن، گاز فسفین است؛ فسفین گازی بسیار سمی است که حتی در غلظتهای پایین هم کشنده است.
حال هر چه این ترکیبات تازهتر باشد گاز بیشتری آزاد میکند و خطرناکتر هستند.
بی قراری، بی اشتهایی، تحریک پذیری، گیجی، لرزش، دوبینی، سرگیجه، تنگی نفس، سرفههای شدید همراه با خلط سبز رنگ، نداشتن تعادل، دردهای شکمی، تهوع، استفراغ (درمواردی استفراغ یا مدفوع سیاه رنگ است)، تعریق، ضعف و بیحالی، افت شدید فشارخون، تشنج و استشمام بوی سیر یا ماهی گندیده از تنفس بیمار، شایعترین علائم بالینی مصرف قرص برنج است و بیشتر مرگها در خلال ۱۲ تا ۲۴ ساعت اولیه مسمومیت منجر به ایست قلبی و بعد از ۲۴ ساعت باعث بروز نارسایی کلیوی و کبدی میشود.
واردات قرص برنج به کشور از سال ۱۳۸۴ غیرقانونی شد و ایجاد محدودیت برای عرضه قرص برنج هم به سال ۸۸ بر میگردد که بر اساس آن حق فروش این قرص از داروخانهها و فروشگاههای عرضه سموم کشاورزی گرفته شد تا دسترسی به این ماده کشنده سختتر شود.
انتهای پیام/ک