به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،وحید رجبی رئیس سازمان بسیج ورزشکاران استان اصفهان امروز در نشست خبری یادواره شهید عبدالرسول زرین و ۱۲۰۰ شهید ورزشکار استان اصفهان اظهار داشت: برنامهریزیها برای برگزاری یادواره شهدای ورزشکار از سال ۹۶ آغاز شد. قرار بود این مراسم در اسفندماه ۹۷ برگزار شود، اما به دلیل شلوغی نیمه دوم اسفندماه به سوم خردادماه امسال موکول شد که به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان، تصمیم گرفتیم یادواره شهید عبدالرسول زرین و ۱۲۰۰ شهید ورزشکار استان اصفهان را در هفته تربیتبدنی برگزار کنیم.
او با اشاره به جمعآوری اطلاعات شهدای ورزشکار استان افزود: در این راستا نویسندهای به تمام شهرستانهای استان فرستاده شد و با خانواده و همرزمان این شهدا مصاحبه انجام داد که به زودی در قالب کتابی به چاپ خواهد رسید.
رئیس سازمان بسیج ورزشکاران استان اصفهان با بیان اینکه شهید عبدالرسول زرین سابقه ورزشی ندارد، اما به دلایلی به عنوان شهید شاخص ورزش شناخته میشود، ادامه داد: ۳۶ رشته زیرمجموعه فدراسیون تیراندازی است که این شهید در چند مورد تخصص داشته و تکتیراندازی بدون هیچگونه آموزش و شلیکهای دقیق او زبانزد بوده است، به طوری که سردار شهید حسین خرازی درباره او میگوید عبدالرسول زرین به طور ذاتی مرد جنگی به دنیا آمده است.
او گفت: پس از گذشت ۳۶ سال از شهادت این شهید بزرگوار قصد داریم به جنبههایی از رشادتهای او در دوران دفاع مقدس که تاکنون مغفول مانده بود بپردازیم تا گوشهای از رشادتها و جوانمردیهای او برای نسل جوان بازگو شود.
رجبی تصریح کرد: شهید عبدالرسول زرین در سال ۱۳۲۰ در شهر یاسوج استان کهگیلویه و بویراحمد به دنیا آمد و در سنین خردسالی ابتدا پدر و سپس مادر خود را از دست داد و در نوجوانی به اصفهان آمد. او در سال ۱۳۴۲ ازدواج میکند که ثمره آن ۴ فرزند پسر و ۳ فرزند دختر است. وی ۱۱ اسفندماه ۱۳۶۲ و در اثر اصابت ترکش خمپاره در جریان عملیات خیبر در منطقه عملیاتی طلاییه به شهادت رسید در حالی که کوچکترین فرزندش ۲ سال و نیمه و بزرگترین آنها ۱۴ ساله بود و همسر ایشان در نبود او ۷ فرزند خود را پرورش داد که هماکنون بهعنوان استاد دانشگاه، پزشک و ... در حال خدمترسانی به مردم هستند. ایشان در اصفهان هیچ آشنا و خویشاوندی نداشت و سپردن ۷ فرزند به همسر و حضور در جبهههای حق علیه باطل ایثار و ازخودگذشتگی بالایی میطلبد.
او با بیان اینکه کار تکتیراندازان از پا درآوردن نفرات شاخص جبهه دشمن است، اضافه کرد: شهید عبدالرسول زرین نقش بهسزایی در بههم ریختن جبهه خصم داشته و نقش بیبدیل او در عملیاتها در خاطرات فرماندهان لشگر ۱۴ امام حسین (ع) ذکر شده است. شهید حسین خرازی او را گردان تکنفره میدانست و بعثیها به او لقب صیاد خمینی (ره) داده بودند، چون در هر منطقهای حضور مییافت باعث تضعیف روحیه دشمن میشد و در شب شهادت او بعثیها با منور و هلهلهکنان به شادی پرداختند.
رئیس سازمان بسیج ورزشکاران استان اصفهان با بیان اینکه در جمعآوری اطلاعات این شهید به مستندانی رسیدیم که یکی از آنها مصاحبه با فرماندهان دفاع مقدس و خاطرات شهید حسین خرازی است، بیان کرد: ۷ ماه پیش از شهادت شهید زرین از ایشان سئوال شده چند شلیک موفق داشته است. این شهید ابتدا از پاسخگویی طفره میرود، اما سپس عنوان میکند که بیش از ۲ هزار شلیک موفق داشته است. ایشان در یک روز ۴۰ نفر از دشمنان بعثی را که قصد داشتند در قالب یک گردان نیروهای ایرانی را محاصره کنند به شهادت میرساند و بقیه نیز فرار میکنند.
او با بیان اینکه صدام تکتیراندازهای زیادی را برای به شهادت رساندن شهید زرین استخدام کرده بود، خاطرنشان کرد: به گفته فرماندهان دوران دفاع مقدس زمانی که عبدالرسول زرین به شهادت رسید گویی لشگر ۱۴ امام حسین (ع) چند گردان خود را از دست داده بود.
رجبی اظهار داشت: متأسفانه گرد فراموشی بر نام برخی شهدای ورزشکار نشسته بود و پس از برگزاری یادواره شهید حسن غازی بود که ورزشیها او را شناختند. پیکر این شهید هیچگاه به نزد خانوادهاش بازنگشت و مزار او در گلستان شهدای اصفهان تنها یادمان این شهید فوتبالیست است. شهید غازی کاپیتان تیم فوتبال سپاهان بود و در رشته پزشکی پذیرفته شده بود، اما از خود گذشت و برای جنگ با دشمن راهی جبهه شد.
او در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه بیشترین تعداد شهدای ورزشکار استان مربوط به کدام رشته ورزشی هستند، گفت: بیشترین شهدای ورزشکار استان از میان رشتههای رزمی مانند کاراته، تکواندو و جودو هستند. نزدیک به ۵ هزار شهید ورزشکار در کشور داریم که حدود یک چهارم آنها از استان اصفهان هستند که بیانگر بالاترین آمار شهید ورزشکار در کشور است.
رئیس سازمان بسیج ورزشکاران استان اصفهان با اشاره به عضویت نزدیک به ۳۰ هزار ورزشکار اصفهانی در بسیج ورزشکاران استان، سهراب مرادی قهرمان وزنهبرداری المپیک و جهان و خواهران منصوریان قهرمانان رشته ووشو را از جمله شاخصترین این ورزشکاران دانست.
او مباحث فرهنگی و جذب ورزشکاران را مأموریت سازمان بسیج ورزشکاران استان اصفهان دانست و افزود: حمایت از مربیانی که در تراز انقلاب اسلامی هستند، برگزاری یادواره شهدای ورزشکار و سرکشی به خانواده شهدا از دیگر اقدامات سازمان بسیج ورزشکاران استان اصفهان است.
رجبی به ساخت انیمیشن ۱۵ دقیقهای درباره زندگی شهید عبدالرسول زرین توسط معاونت فرهنگی سپاه استان اشاره کرد و ادامه داد: ساخت فیلم ۱۲۰ دقیقهای درباره این شهید ۳ سال زمان میبرد و نیاز به ۲ میلیارد تومان بودجه دارد که بخشهای گوناگون برای تأمین این بودجه اعلام آمادگی کردهاند.
به گفته رئیس سازمان بسیج ورزشکاران استان اصفهان این مراسم با همکاری باشگاههای سپاهان، ذوبآهن، گیتیپسند و سیمان اصفهان، هیئتهای ورزشی والیبال، سوارکاری، تنیس روی میز، جانبازان و معلولین، ورزش روستایی و عشایری، بدنسازی، جودو، ووشو، شهرداری و شورای اسلامی شهر اصفهان، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی اصفهان و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار میشود.
یادواره شهید عبدالرسول زرین و ۱۲۰۰ شهید ورزشکار استان اصفهان از ساعت ۱۸ فردا چهارشنبه اول آبان ماه در تالار کوثر اصفهان برگزار میشود. سخنرانی فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، روایتگری، رونمایی از تمبر یادبود شهید زرین و کتابچه زندگینامه او و اجرای نمایش از جمله بخشهای این برنامه است.
انتهای پیام/م