هر آنچه را که در زمان وقوع زمین لرزه بایستی به آن توجه کنیم را در گزارش زیر بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، کشور ایران دارای گسل‌های زلزله زیادی است و از این رو یکی از کشور‌های زلزله خیز در جهان است، با توجه به موقعیت جغرافیایی و تراکم جمعیت در شهر‌های بزرگ کشور، بررسی برخی از نکات پیشگیرانه و رعایت آن در مواقع قبل و پس از وقوع زمین لرزه خالی از لطف نیست.

در این گزارش سعی شده تا برخی از نکات قابل تامل که رعایت آن باعث کاهش تلفات جانی و بعضا مالی در زمان وقوع زلزله می‌شود، مطرح شود.

از آنجایی که وقوع زمین لرزه مشخص نمی‌کند که کی و در چه تاریخ و ساعتی رخ می‌دهد، حالات مختلفی برای درگیر شدن افراد با زمین لرزه وجود دارد.

ممکن است زمانی که در حال رانندگی هستیم زمین لرزه اتفاق بیفتند، حال باید در دو مورد آمادگی کامل داشته باشیم؛ وجود لوازم اضطراری در ماشین و توانایی کنترل خودرو در زمان وقوع زلزله آن هم حین رانندگی بسیار حائز اهمیت است.

چگونه خودرو خود را مجهز کنیم؟

افراد بایستی همواره باک بنزین خود را پر نگهدارند چرا که در مواقع پسا بحران وجود یک منبع سوخت کامل باعث اطمینان خاطر رانندگان در زمان وقوع زمین لرزه است، این موضوع را نیز باید در نظر داشته باشیم که پس از وقوع زلزله، پمپ بنزین‌ها برای مدت زمانی قادر به ارائه خدمات نیستند و این می‌تواند افراد را دچار مشکل کند.

در گام بعدی بایستی کیف اضطراری که حاوی کمک‌های اولیه، غذا، دارو، آب آشامیدنی و سایر وسایل مورد نیاز در زمان بحران تهیه و قبل از وقوع هر حادثه در خودرو خود قرار دهیم.

رانندگی هنگام وقوع زلزله به چه صورتی است؟

زمانی که زمین لرزه‌ای رخ می‌دهد و در حال رانندگی هستیم، ابتدا باید نسبت به کنترل خودرو و متوقف شدن آن اقدام کنیم و از انجام رانندگی در زمان وقوع زلزله خودداری کرد.

در زمان بحران افراد از توقف بر روی پل هوایی، خطوط انتقال نیرو و پل‌های جاده‌ای و شهری بایستی جلوگیری کنند و در این زمان به کنار جاده رفته و در یک نقطه امن توقف کنند، همچنین از خودرو خارج نشوند چرا که امکان دارد دیگر رانندگان به دلیل وقوع زمین لرزه دستپاچه شده و کنترل خودرو خود را از دست بدهند.

پس از پایان اولین لرزه نباید اقدام به رانندگی کرد چراکه آسیب دیدگی خطوط انتقال نیرو، ترک‌ها، شکستگی و مسدود شدن جاده‌ها را باید در نظر داشت، اگر در این زمان کابل برقی بر روی خودرو شما افتاده است؛ احتمال خطر برق گرفتگی وجود دارد.

خیلی از افراد در زمان وقوع زمین لرزه ممکن است که در محل کار خود حضور داشته باشند لذا تا زمانی که خروج خطرناک نیست باید در محل کارتان حضور داشته باشید وبا توجه به مسدود شدن خطوط حمل ونقل بایستی این آمادگی را داشته باشید که مسافت محل کار تا منزل را پیاده روی کنید، در این صورت در کیف اورژانس محل کارتان وسایلی همچون غذا، آب، لباس مناسب و دیگر اقلام ضروری مورد نیاز را از قبل تهیه و قرار دهید.

**امن‌ترین نقطه ایران در زمان وقوع زلزله کجاست؟ / دلیل عدم نظارت اصولی بر ساخت سازه‌ها سوال مسئولان کشوری

در زمان وقوع زلزله در داخل ساختمان چه کنیم؟

بیشترین صدمات وارده ناشی از زمین لرزه در زمان ورود و خروج از ساختمان‌ها رخ می‌دهد، لذا افراد در این زمان باید در همان محل بمانند و از پنجره‌ها، وسیال برقی و اشیای مرتفع مانند کمد، بوفه و ... دور شوند.

اگر در زمان حادثه در رختخواب قرار دارید با یک بالش سر خود را پوشانده و تا توقف زمین لرزه در همان محل بمانید، در صورت حضور در آشپزخانه ابتدا گاز را از شیر فلکه قطع کرده و سپس به نقطه امن خانه بروید.


بیشتر بخوانید: دولت به جای انتقال پایتخت به آن بودجه اختصاص دهد/ نمی‌توانیم ۸.۵ میلیون جمعیت تهران را رها کنیم


در زمان وقوع زمین لرزه در صورت حضور در خیابان در فضای باز ایستاده و در نزدیکی درختان، تیر‌های چراغ برق، ساختمان‌های مرتفع و نیمه کاره قرار نگیرید.

امن‌ترین نقطه زمین در زمان زلزله کجاست؟

در زمان وقوع زمین لرزه مسافران داخل هواپیما بسیار خوش شانس هستند چرا که در این زمان به هیچ عنوان خطر زلزله حس نمی‌شود و به نوعی هواپیما در حال پرواز امن‌ترین وسیله و مکان در زمان وقوع زمین لرزه است.

افرادی هم که در زمان وقوع زلزله در اماکن عمومی مانند سینما، استادیوم‌های ورزشی و ... هستند بدون انجام حرکتی باید در همان محل نشسته و سرخود را بپوشانند و تا پایان توقف لرزش در محل بمانند.

مواردی که مطرح شد بخشی از نکات ایمنی است که در زمان وقوع زمین لرزه باید به آن توجه داشت و انجام برخی از امور قبل از وقوع حادثه توسط هم وطنان امری ضروری است.

انتقادات رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از نحوه ساخت و ساز سازه‌ها

در همین رابطه اسماعیل نجار معاون وزیر و رئیس سازمان مدیرت بحران کشور درباره وقوع زلزله در تهران گفت: اگر زلزله ۷ یا ۸ ریشتری در پایتخت رخ دهد قطعا ۲ میلیون نفر تحت تأثیر مستقیم و ۸ میلیون نفر ساکن تهران تحت تأثیر غیرمستقیم این حادثه قرار خواهند گرفت.

**امن‌ترین نقطه ایران در زمان وقوع زلزله کجاست؟ / دلیل عدم نظارت اصولی بر ساخت سازه‌ها سوال مسئولان کشوری

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در اظهار نظری درخصوص نحوه ساخت سازه‌ها گفت: آیا مصالحی که برای ساخت و ساز استفاده می‌شود استاندارد هستند یا خیر؟ ما دانش، امکانات و تجهیزات داریم، اما از وقوع زلزله در تهران نگران هستیم، لذا باید درخصوص ساخت سازه‌ها و بنا‌ها نظارت اصولی همه مسئولان وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه چرا امروز برای تهران نگران هستیم و دو بیمارستان سرپل ذهاب نتوانست دوام بیاورد؟ تصریح کرد: در زمین لرزه ورزقان هم همین اتفاق افتاد، بیمارستان افتتاح نشده دوام نیاورد و ویران شد، اما آن طرف در سرپل ذهاب در منطقه فولادیش شیشه یک ساختمان هم نشکست، مگر مصالح این منطقه از آسمان آمده است؟

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: آیا مصالحی که برای ساخت و ساز استفاده می‌شود استاندارد هستند یا خیر؟ ما دانش، امکانات و تجهیزات داریم، اما از وقوع زلزله در تهران نگران هستیم.

نجار ادامه داد: نظام مهندسی همواره باید پاسخگو مسائل باشد، در بازدید از یک دانشگاه در سرپل ذهاب مشاهده شد که سازنده در ساخت آن با کمبود تیر آهن مواجه است و به جای آن از ۶ میل‌گرد استفاده کرده است.

وی افزود: چرا یک مرکز علمی با این کیفیت ساخته شده؟ نظارت ما کجا رفته است؟ چرا در برخی از مواقع امضا فروشی می‌شود؟

به گفته نجار برای ایمن سازی و کاهش خطر زلزله در تهران و شهر‌های بزرگ باید در قوانین و ضوابط موجود و تعیین حدود وظایف و مسئولیت‌های سازمان‌های ذیربط و تقسیم کار بین آن‌ها و همچنین تهیه طرح‌های جامع و تفصیلی تجدید نظر کرد و با محور قراردادن جنبه‌های زیست محیطی و مطالعات ریز پهنه بندی لرزه‌ای و همکاری جمعی و یافتن ساز وکار‌های مشارکت مردمی برنامه ریزی لازم صورت پذیرد.

به نظر می‌رسد آن طور که باید و شاید در ساخت سازه‌ها و ساختمان‌های شهری قوانین ساخت و ساز به درستی رعایت نمی‌شود و مصالح و مواد مورد استفاده در ساختمان سازی به طرز اشتباه در این امر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: مدیریت بحران ، زلزله
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۹ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
با یک نقشه جامع خوب میشد در این کوران به اصطلاح بازسازی نقا ط فرسوده تهران را به دو مرکز سیاسی و اقتصادی تقسیم کرد

اکنون شده کوچه های باریک با برجهای بلند و جون میده برای یک زلزله با میلیونها تلفات
فکر میکنید این ساختمانهای نوسازی که ساخته شده . همه استانداردهای لازم را دارند ..... نه.....
Germany
انتقال پایتخت باید انجام شود
۱۵:۱۹ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
در ساخت سازه‌ها و ساختمان‌های شهری قوانین ساخت و ساز به درستی رعایت نمی‌شود و مصالح و مواد مورد استفاده در ساختمان سازی به طرز اشتباه در این امر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
نظارت ما کجا رفته است؟ چرا در برخی از مواقع امضا فروشی می‌شود؟
در بازدید از یک دانشگاه در سرپل ذهاب مشاهده شد که سازنده در ساخت آن با کمبود تیر آهن مواجه است و به جای آن از ۶ میل‌گرد استفاده کرده است.
بیمارستان سرپل ذهاب نتوانست دوام بیاورد؟ تصریح کرد: در زمین لرزه ورزقان هم همین اتفاق افتاد، بیمارستان افتتاح نشده دوام نیاورد و ویران شد، اما آن طرف در سرپل ذهاب در منطقه فولادیش شیشه یک ساختمان هم نشکست، مگر مصالح این منطقه از آسمان آمده است؟
آخرین اخبار