حسن منتظر تربتی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه وضعیت تولید گاز در کشور مطلوب است، گفت: امسال اگر در کشور ۲ اتفاق رخ دهد، در بخش تولید افزایش خواهیم داشت. پیش بینی می شود که امسال تولید گاز در عسلویه ۷۵ میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کند.
او افزود: شرایطی را برای شبکههای خطوط لوله ایجاد کردیم که این میزان گاز تولید شده را به مرکز کشور بکشانیم.
تربتی با اشاره به میزان دسترسی کشور به گاز طبیعی، بیان کرد: در بخش شهری بیش از ۹۵ درصد و در بخش روستایی حدود ۸۰ درصد دسترسی به گاز طبیعی داریم که در کل ۹۵ درصد خانوارهای کل کشور از گاز طبیعی برخوردارند.
بیشتر بخوانید: تولید ۷۵۰ میلیون متر مکعب گاز در سال آینده
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: تنها بحث گازرسانی به روستاهای باقی مانده مانند روستاهای استان سیستان و بلوچستان مطرح است که طبق همان برنامهای که قبلا بود (گاز رسانی به ۳ هزار روستا در کشور) به شبکه گاز متصل میکنیم. در سیستان و بلوچستان هم فازهای جدید را شروع کردیم که به طور جدی آنها را دنبال میکنیم.
تربتی تشریح کرد: خوشبختانه پیمانکاران در حوزه توسعه گاز مشکلات ویژهای ندارند و نگرانیهایشان در فرایندهایی است که امکان طولانی شدن مراحل انتخاب پیمانکار یا مناقصات وجود دارد.
او افزود: یک اتفاقی هم در گران شدن برخی از کالاها رخ داده که برخی از پیمانکاران نگرانیهایی در این خصوص دارند. خوشبختانه شرایط به گونهای است که می توانیم مشکلات را حل کنیم. مجموعا شرایط و پیشرفت پیمانکاران در بخش پروژههای گازی مناسب است و وقفهای که مانع اصلی در اجرای پروژهها باشد وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: در بخش ملاقات با پیمانکاران تمام تلاش را میکنیم که وقت خود را خالی کنیم و حداکثر یک هفته زمان میبرد تا با ما ملاقات کنند و هرگز به یک ماه نمیرسد، چون اعتقاد داریم این ارتباط تنگاتنگ با پیمانکار و باز بودن در اتاق مدیران بر روی پیمانکاران به رفع مشکلات کمک میکند و کار را سرعت میدهد، چراکه اگر مشکلات بماند و حل نشود وقفه در کار ایجاد میکند.
تربتی درباره بحث افزایش تولید گاز یا کشف میدانهای جدید، گفت: میدانهای جدیدی که ۲ تا سه هفته قبل بازدید کردم از جمله میدان ارم در اجرای طرح افزایش تولید گاز هستند.
او گفت: هنوز پیمانکار میدان ارم مشخص نشده و این تصمیم وزارت نفت است که نهایتا به کدام یک از بخشهای توسعه وزارت نفت، این میدان را واگذار کند، اما در هر حال کشور ما در بخش گاز هم رتبه خوبی در حوزه ذخایر دارد و هم اینکه کشف این میدانهای جدید نشان می دهد در آینده همچنان گاز میتواند محور توسعه باشد و برنامههای جدیتری در گاز اجرا خواهد شد.
انتهای پیام/