علیمردانی گفت: برای دور شدن از درآمد‌های نفتی باید بستر‌های فساد را از بین ببریم.

راهکارهای دور شدن از درآمد‌های نفتی در کشور چیست؟جواد علیمردانی کارشناس مسائل اقتصادی در حوزه انرژی در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص دور شدن وابستگی به درآمد‌های نفتی, اظهار کرد: برای دور شدن از درآمد‌های نفتی ما باید بستر‌های فساد از جمله دلار‌های نفتی، دلار‌های غیر نفتی، مناقصات غیر دولتی، وام‌های دولتی و منافع گروه‌های خاص را از بین ببریم؛ چند دیدگاه وجود دارد که اولین آن وارد کردن نفت در درون اقتصاد کشور است.

او تاکید کرد: دومین دیدگاه قرار دادن نفت به عنوان مکمل اقتصاد است و سومین دیدگاه می‌گوید نفت را پیشران اقتصاد کنیم و آخرین دیدگاه می‌گوید نفت به طور کامل باید از اقتصاد کشور حذف شود.

وی ادامه داد: دیدگاه نفت مکمل و نفت پیشران, تقریبا یکسان هستند؛ همچنین حذف کامل نفت از اقتصاد کار بسیار اشتباهی است چون نفت پشتوانه یک کشور است نباید از آن دور شد.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: مبحث بسیار قابل توجهی که با نام فرضیه "بیماری هلندی" معروف شده است, افزایش درآمدهای منابع طبیعی یک کشور آن هم با فروش به کشورهای خارجی و ورود ارز به اقتصاد کشورهاست, در این زمان تولید و خودکفایی های غیر نفتی ضعیف شده و وابستگی به فروش محصولات خام بیشتر می شود.


بیشتر بخوانید:تشریح 6 چالش پیش روی رشد اقتصادی /ضرورت برنامه ریزی برای افزایش درآمد نفتی و استفاده از ظرفیت های خالی تولید 


علیمردانی بیان کرد: نفت باید به عنوان پیشران و مکمل اقتصاد قرار بگیرد یعنی گاهی ما نفت را در داخل به بالاترین ارزش افزوده فرآوری کرده وبه فروش برسانیم و در کنار آن دیپلماسی‌های لازم در این حوزه را نیز فعال کنیم.

این کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص وارد کردن نفت به اقتصاد کشور, گفت: وارد کردن نفت به اقتصاد کشور بدین معنی است که درآمد کشور را در حوزه‌های دیگر به درجه‌ای برسانیم که درآمد ناشی از نفت در مقابل آن دیده نشود یا درآمد‌های دیگر با درآمد‌های نفتی برابری کند.

انتهای پیام/

ورود نفت به اقتصاد ایران باید محدود و همراه با تولید غیر نفتی باشد

برچسب ها: نفت ، اخبار اقتصادی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار