به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه،اکبر کرامتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه ستاد گندم استان در سال زراعی ۹۹-۹۸ که در سالن جلسات ساختمان شماره یک
جهاد کشاورزی استان برگزار شد،اظهار کرد: پیش بینی میکنیم در سال زراعی جاری ۳۷۸ هزار و ۷۵۰ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت گندم برود که تاکنون ۴۵ هزار هکتار از اراضی ابی و ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی دیم زیر کشت گندم رفته است.
کرامتی افزود: تاکنون ۱۶۳۸ تن بذر دیم و ۵۷۹ تن بذر آبی بین کشاورزان توزیع شده است که امیدواریم کشاورزان در مهلت زمان باقیمانده برای کشت پاییزه این محصول از بذور گواهی شده و ارقام پر بازده فراوری شده توسط شرکتهای توزیع و فراوری بذر استان در جهت افزایش راندمان تولید محصول استفاده کنند.
او با اشاره به اهمیت ترویج کشاورزی حفاظتی در مزارع استان، بر ضرورت افزایش اگاهی و آموزش کشاورزان برای استفاده از بذور مناسب و پر بازده در مزارع غلات استان با افزایش برگزاری کارگاههای اموزشی و ترویجی در این زمینه تاکید کرد و گفت: استفاده از ارقام مناسب پربازده حداقل در حدود ۳۰ درصد در افزایش راندمان تولید محصول تاثیر گذار است.
کرامتی اضافه کرد: استفاده از ارقام جدید و رعایت اصول کشاورزی حفاظتی در کاهش هزینهها و افزایش تولید تاثیر خواهد داشت و امیدواریم کشاورزان با مزیتها و عملکرد ارقام جدید آشنا شوند و آمادگی بیشتری برای تغییر و پذیرش جایگزینی ارقام بومی با ارقام اصلاح شده پیدا کنند.
این مسئول با بیان که ساماندهی دیمزارها و افزایش تولیدات دیم و همچنین استفاده از آب سبز از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی و دولت میباشد، بیان کرد: راهکارافزایش تولید در واحد سطح استفاده از ارقام اصلاح شده و استاندارد است، چرا که علاوه بر افزایش ضریب نفوذ بذر، افزایش تنوع ارقام غلات و حبوبات در اراضی آبی و دیم نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
کرامتی یاد اور شد: در سفر اخیر معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی به استان بر توسعه استفاده از کشت ۵ گروه محصول شامل حبوبات، گندم، جو، علوفه و دانههای روغنی علوفهای و گیاهان دارویی با استفاده از تکنولوژی کشت جدید و تغییر روشهای موجود در سطح اراضی دیم حوضه ابریز دریاچه ارومیه تاکید شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: بهتر است از زدن شخم در اراضی دیم خودداری کنیم که این امر باعث نابودی خاک میشود و با اجرای خاکورزی حفاظتی و اصول پایداری خاک، آن را دوباره احیا کنیم.
انتهای پیام/م
برگزاری جلسه ستاد گندم استان در سال زراعی ۹۹-۹۸