به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در بازدید از محل در نظر گرفته شده برای اجرای منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر در شهرستان دیلم بیان کرد: باید مطالعات زیست محیطی همه موارد مربوط به منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر طبق برنامه ششم توسعه انجام گیرد.
او با اشاره به آلودگیهای عسلویه، افزود: عسلویه ایجاد شد، اما الان کارکنان آنجا خودشان در معرض تهدید سلامت هستند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عدهای میخواهند سرمایه گذاری کنند، عدهای میخواهند کار کنند و عدهای باید از آلودگی بمیرند.
کلانتری با اشاره به حذفیات صورت گرفته در بررسی طرح منطقه ویژه اقتصادی شمال بوشهر، تاکید کرد: باید از مجریان، تعهد محضری گرفته شود که اگر دولت عوض شد هم مشکلی پیش نیاید و سوء استفاده صورت نگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر نیز گفت: پیش از این، مساحت منطقه ویژه اقتصادی شمال بوشهر، ۳۸۰۰ هکتار بود و خوریات و ریز خوریات در منطقه بودند که کمیته ارزیابی محیط زیست مصوب کرد خوریات باید حذف شود. بر این اساس، تمام خورها حذف شد.
فرهاد قلی نژاد افزود: همچنین طبق دستور دفتر ارزیابی و محیط طبیعی حریم خورها باید حذف میشد که حریم ۲۰۰ متری خورهای اصلی و حریم ۶۰ متری خورهای فرعی هم از محل اجرای طرح حذف شد و به این ترتیب هزار و ۴۰۷ هکتار از مساحت منطقه حذف شد.
او بیان کرد: پس از این مرحله، دفتر ارزیابی و محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، تائیدیه حذف خوریات را صادر کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهرگفت: بحث ارزیابی آبشیرین کن و اسکله پیش آمد که این دو مورد هم مشکل فنی ساخت داشتند و سه کیلومتر باید در دریا پیشروی میشد و بحث کوبیدن پایهها و شمع کوبیها و ساحل استحصالی بود که این دو طرح نیز حذف شد.
قلی نژاد ادامه داد: رودخانه هم جزء طرح بود که آن هم حذف شد.
او با تاکید براینکه نباید صنعت در محدوه روستا ایجاد شود، بیان کرد: محل ساخت منطقه در ۴۰۰ متری روستاست در صورتی که باید ۱۵۰۰ متر از روستا فاصله داشته باشد و این نکته باید رعایت شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: در بارگذاری صنایع در این منطقه، پالایشگاه نفت وگاز پیش بینی شده بود که آنها نیز حذف شده است.
قلی نژاد تاکیدکرد: فقط صنایع پتروشیمی میتواند در اینجا ایجاد شود و قرار شد برای این صنایع نیز دفتر ارزیابی محیط زیست محدودیتهایی ایجاد کند.
منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر در سال ۸۹ به تصویب رسید و اجرای آن سال ۹۳ در زمینی به مساحت ۳ هزار و ۸۰۰ هکتار در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر دیلم آغاز شد.
این منطقه مصوبات لازم را دریافت کرده و زیرساختهای آن از لحاظ آب و برق و... پیش بینی شده و فقط تائیدیههای محیط زیست مانده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر ۲۵ مهر به استان بوشهر قول داد این موضوع را پیگیری کند و امروز هم رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به همین علت به دیلم سفر کرده است.
منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر یکی از ۹ منطقه ویژه اقتصادی کشور است که در عرصه صنایع کوچک و پتروشیمی فعالیت خواهد کرد.
این منطقه با هدف فعالیت در حوزه تامین خوراک صنایع پتروشیمی، پایین دستی و زیرساختی، برنامه ریزی شده و پیش بینی شده برای بیش از ۱۰ هزار نفر شغل به وجود آورد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر پیش از این گفته بود، ۹ فقره جواز تاسیس طرح صنعتی با سرمایه گذاری ثابت ۱۴ هزار میلیارد تومان در زمینه صنایع پتروشیمی نظیر تولید متانول، اتیلن، پروپیلن و پلی پروپیلن و مشتقات آنها در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان صادر شده که اجرای پنج طرح آن آغاز شده است.
سید حسین حسینی گفته بود، ایجاد این منطقه، باعث رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در دیلم میشود. همچنین همجواری بندردیلم با خلیج فارس فرصتی مناسب برای صادرات کالا از این منطقه خواهد بود.
شهرستان دیلم در شمال استان بوشهر ۶۵ کیلومتر مرز با خلیج فارس دارد و با سه استان فارس، خوزستان وکهگیلویه وبویراحمد همسایه است.
انتهای پیام/ک