به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا جلیلی مقدم سرپرست دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: میانگین برداشت انار سالانه از باغات کشور، یک میلیون تن است و این میزان با توجه به تغییرات اقلیم، دستخوش تغییر میشود.
وی گفـت: عمده تولید انار، از ۱۰ نوع تجاری، در استانهای فارس، اصفهان، خراسان رضوی و جنوبی، یزد، مرکزی، سمنان و لرستان صادر میشود.
بیشتر بخوانید: افزایش تولید ۲۰۰ هزارتن انار در سال جاری/ کمبودی در تامین انار شب یلدا وجود ندارد
جلیلی مقدم با اشاره به اینکه میزان صادرات انار در سال گذشته ۱۵ هزار تن بوده است افزود: ارزش صادرات انار در سال ۹۷، ۱۵ میلیون دلار بود که به کشورهای روسیه، عراق، کره جنوبی، سوییس، فرانسه و آلمان صادر شد.
وی ادامه داد: میانگین صادرات انار در سال، بین ۱۵ تا ۳۵ هزار تن است و ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان انار دنیا توان صادرات ۱۵۰ هزار تن انار در سال را دارد.
جلیلی مقدم گفت: با توجه به خواص دارویی انار، این محصول را جواهر سلامت میدانند، همچنین کشورهای زیادی برای توسعه برداشت انار برنامه ریزی میکنند و ما نیز باید برای بهبود کیفیت انار، برنامه ریزی کنیم.
وی افزود: آنتی اکسیدان موجود در انار ۱۰ برابر چای سبز است و در دنیا برای تولید آن برنامه ریزیهای زیادی میشود ما نیز در کشورمان باید برای فروش و صادرات انار، بازارهایی مناسبی پیدا کنیم.
انتهای پیام/