مدیر گروه کاردرمانی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تازه‌ترین روش‌های توانبخشی پارکینسون در قالب یک کارگاه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ارائه شد.

حسین سورتیجی، مدیر گروه کاردرمانی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان گفت: این کارگاه با رویکرد درمانی جدید مرتبط با توانبخشی مبتلایان به پارکینسون در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد و در آن شیوه‌های نوین در بازتوانی و درمان اختلال پارکینسون بررسی و بر لزوم نقش و جایگاه توانبخشی در پارکینسون تأکید گردید.

او افزود: تأثیر دارودرمانی در درمان مبتلایان به پارکینسون و نقش شناختی رفتاری این بیماران، تأثیر برنامه LSVT که یکی از برنامه‌های توانبخشی پیشنهاد شده در کاهش عوارض حرکتی در مبتلایان به پارکینسون است، کاشت ایمپلنت برای تحریک مغز در بیماران، کاربرد سامانه نورون‌های آینه‌ای در توانبخشی بیماران، درمان شناختی و رفتاری در مبتلایان و در نهایت رویکرد‌های مربوط به ارتقاء سطح فعالیت‌های روزمره زندگی در مبتلایان به پارکینسون از جمله محور‌های اصلی این کارگاه است.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: این کارگاه باهدف آشنایی متخصصان و اعضای گروه توانبخشی با رویکرد‌های درمانی جدید مرتبط با توانبخشی بیماران پارکینسون با پنج امتیاز بازآموزی برگزار شد.

سورتیجی با بیان اینکه استقبال از این کارگاه بسیار بوده است، ادامه داد: با وجود اینکه در فراخوان تنها رشته کاردرمانی ذکرشده بود، متخصصان سایر رشته‌ها مانند متخصص کودکان نیز در این کارگاه حضور یافتند. در این کارگاه علائم و نشانه‌های پارکینسون، معرفی دارو‌های اثربخش در درمان این بیماری، اهداف کاردرمانی و توان‌بخشی در اختلال پارکینسون و جدیدترین دستاورد‌های مربوط به این بیماری معرفی و بحث‌های گروهی به صورت عملی و کاربردی انجام شد.

مدیر گروه کاردرمانی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه در توضیح بیماری پارکینسون، گفت: پارکینسون یک بیماری نورودژنراتیو (فرسایشی پیشرونده) مربوط به سیستم عصبی است. این بیماری به اختلال سلول‌های عصبی که در مغز دوپامین ترشح می‌کنند، مربوط می‌شود. پارکینسون علائم گسترده‌ای دارد که علامت اصلی آن لرزش در حالت استراحت (رست ترمور)، کندی حرکت (برادیکینزی)، سفتی و خشکی عضلات و حرکات و بی‌ثباتی وضعیتی و عدم تعادل است. علاوه بر این مشکلات شناختی، حافظه، یادگیری، توجه نیز در بیمار ایجاد و در مراحل پیشرفته‌تر مشکلات بلع و خوردن ایجاد می‌شود.

سورتیجی با تأکید بر اینکه درمان سریع بیماری پارکینسون از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: تشخیص و درمان سریع این بیماری منجر به بهبود مهارت‌ها، توانمندی‌ها و عملکرد مبتلایان در کار‌های روزمره زندگی می‌شود.

این عضو هیئت علمی یادآور شد در درمان بیماری پارکینسون چند روش ازجمله آینه درمانی، تمرین ذهنی، درمان از طریق مشاهده کنش، خود الگودهی ویدئویی، تجسم حرکتی و درمان از طریق واقعیت مجازی استفاده می‌شود که به کمک این روش‌ها می‌توان بهبود و کنترل توانمندی حرکتی و عملکردی در مبتلایان ایجاد کرد.

او در مورد روش‌هایی که در توانبخشی شناختی به کار می‌رود، تصریح کرد: برای حفظ توجه، حفظ مهارت یادگیری، حفظ قابلیت‌های حافظه مبتلایان و حل مسائل آنها، کارکرد‌های اجرایی ذهنی مطرح و برای بهبود فعالیت‌ها و کار‌های روزمره زندگی در افراد مبتلا به پارکینسون از روش کاردرمانی استفاده می‌شود.

انتهای پیام/ی
 


کارگاه یک‌روزه شیوه‌های نوین در توانبخشی بیماران مبتلا به پارکینسون

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.