به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، فناوران ایرانی موفق شدند با فناوری نانو پاپوشهای شامل نانو نقره برای مصرف کنندگان ارائه دهند. هنگامی که پا عرق میکند باکتری در الیاف خام رشد کرده و جایی که باکتری رشد کند بوی نامطبوعی را نیز به همراه خواهد داشت، از آنجایی که سلامت پاها به کفش بستگی دارد پژوهشگران تمام تلاش خود را برای تولید بهترین کفیهای کاربردی با استفاده از نانونقره برای برقراری تعادل بین سلامت و کارایی به کار گرفتهاند.
کفیهای بدون بو سالمتر از نمونههای معمولی بوده و هنگام استفاده بسیار راحتتر هستند. این گونه کفیها هیچ گونه واکنش آلیاژیک ایجاد نمیکنند و محتویات آنها ضرری برای سلامت بدن نخواهند داشت.
هنگامی که نانونقره با باکتری و قارچ تماس پیدا میکنند به طور موثری بر متابولیسم سلولی اثر کرده و رشد سلولی را مهار میکند که نهایتا این امر باعث از بین رفتن تقریبا صد در صد باکتریها و قارچها میشود. همچنین با ترکیب شدن ماده آنتی باکتریال درون پلیمر کارآیی آن تا هنگام طول عمر باقی خواهند ماند.
بیشتر بخوانید: ساخت آزمایشگاه هوشمند برای اولین بار در دنیا
به گفته فناوران اثر ضد باکتریال نقره به طور چشمگیری در نانومتری افزایش پیدا می کند به طوری که آنها قادرند به از بین بردن بیش از ۶۵۰ نوع باکتری هستند این نانو ذراتها فعالیتهای قارچی شدیدی نیز در مقابل بعضی عفونتهای قارچی از خود نشان میدهند.
نانو ذرات نقرهای با ترکیبات سولفور و فسفر پروتئینهای غشا واکنش داده و بر روی مورفولوژی و ساختار سلول باکتری اثر گذاشته و موجب مرگ آن میشود. با کاهش اندازه ذره رهایش یونهای نقره افزایش یافته که این موجب افزایش فعالیتهای ضد باکتریایی آنها خواهد شد.
این محصولات به شکلهای کفی کفش سیلیکونی موضعی آنتی باکتریال حاوی نانو ذرات نقره، کفی کفش ماساژ دهنده مغناطیسی آنتی باکتریال حاوی نانوذرات نقره و پد پاشنه سیلیکونی حاوی نانوذرات نقره است.
انتهای پیام/