به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک مطالعه جدید که توسط متخصصان آمریکایی انجام شده است نشان میدهد که افرادی که بیش از سایرین غذاهای چرب و پر کالری مصرف میکنند ۷۵ درصد بیش از دیگران در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند.
نیلوم تی اگارویل متخصص تغذیه کالیفرنیایی در این خصوص میگوید: "این مطالعه نشان میدهد علاوه بر نتایج شناخته شده قلبی عروقی، نتایج منفی" مغزی / شناختی " متعددی نیز درباره مصرف غذاهای چرب وجود دارد. آگاروال عضو آکادمی نورولوژی آمریکایی آلزایمر در شیکاگو است.
برای اجرای این طرح، بیش از ۱۶۰۰ زن و مرد ژاپنی فاقد زوال عقل طی یک دوره ۱۰ ساله مورد بررسی قرار گرفتند. در ابتدا روی آنها آزمایش خون انجام شد تا میزان چربی ترانس آنها سنجیده شود و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند. سپس محققان فاکتورهای دیگری را که میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را تحت تأثیر قرار دهد، از جمله فشار خون بالا، دیابت و استعمال سیگار را بررسی کردند. آنها دریافتند که افرادی که دارای بالاترین سطح چربیهای ترانس هستند بین ۵۲ ٪ تا ۷۵ ٪ بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به زوال عقل قرار دارند.
دکتر ریچارد آیزاکسون، متخصص کلینیک پیشگیری از بیماری آلزایمر در موسسه پزشکی ویل ون کرنل در نیویورک گفت: "این سیستم مطالعه چربیهای ترانس به جای استفاده از سنتیتر از پرسشنامههای رژیم غذایی کار میکند و باعث افزایش اعتبار علمی نتایج میشود. "
چربیهای ترانس به طور طبیعی در گوشت و غذاهای لبنی وجود دارند، اما زیاده روی در مصرف این ماده زمینه ساز مشکلاتی جدی میشود. اسیدهای چرب ترانس مصنوعی توسط یک فرایند صنعتی ایجاد میشوند که هیدروژن را به روغنهای گیاهی مایع اضافه میکند تا آنها را محکمتر کنند.
صنایع غذایی چربیهای ترانس را دوست دارند، زیرا تولید آنها ارزان است. علاوه بر غذاهای سرخ شده، چربیهای ترانس در خامه قهوهها، کیکها، پای، پیتزا یخ زده، کوکیها، کراکر، بیسکویتها و دهها غذای دیگر فرآوری شده یافت میشوند. در مطالعهای که توسط پژوهشگران ژاپنی انجام شده مشخص شده که شیرینی و آبنباتها نیز حاوی مقادیری قابل توجه از چربیهای ترانس هستند.
پس از تحقیقات گسترده، ارتباط بین چربیهای ترانس و افزایش کلسترول بد، سازمان غذا و داروی ایالات متحده چربیهای ترانس را در سال ۲۰۱۵ ممنوع اعلام کرد. سپس سه سال به شرکتها مهلت داده شد تا از استفاده آن جلوگیری کنند. اما حتی اگر هر تولید کننده نیز مصرف ترانس را رعایت کند، بدان معنا نیست که چربیهای ترانس از قفسههای مواد غذایی خارج میشوند. حتی در دوزهای کوچک، چربیهای مصنوعی ترانس هنوز هم در بیماری قلبی عروقی، دیابت و سایر شرایط مانند زوال عقل نقش دارند.
منبع : انتخاب
انتهای پیام/