میثم خسروی کارشناس امور بانکی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی در مجلس، اظهار کرد: این مسئله با اولویت و تأثیرگذاری بسیار محدود در ردیف یک اولویتهای سیاستمداران کشور قرار گرفته است آن هم در شرایطی که کشور با مخاطرات اقتصادی بسیاری مانند مشکلات نظام بانکی و کسری بودجه دست و پنجه نرم میکند، به نظر میرسد که پرداختن به حذف ۴ صفر از پول ملی در شرایط فعلی تنها اتلاف منابع و وقت است.
بیشتر بخوانید: بررسی فواید و معایب حذف ۴ صفر از پول ملی/ حذف صفر از پول ملی کار درستی است؟
خسروی افزود: حذف ۴ صفر از پول ملی اثر مثبتی بر اقتصاد کشور ندارد و تنها برخی محاسبات حسابداری کشور را آسان میکند.
او ادامه داد: بسیاری از کشورها اقدام به برداشتن صفرهای پول خود کردهاند به عنوان مثال ترکیه در سال ۲۰۰۲ سلسله اصلاحاتی را در نظام پولی و بانکی خود انجام داد که باعث شد تورم به صورت قابل توجه و پایداری کاهش پیدا کند، لذا وقتی پتانسیل ایجاد تورم در کشور مذکور کنترل شد دولت آن زمان به سراغ حذف صفر از پول ملی خود رفت.
کارشناس امور بانکی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بیان کرد: متأسفانه در کشور ما بدون انجام اصلاحات ساختاری و بانکی برای کنترل تورم، حذف صفرهای پول ملی در دستور کار قرار گرفته است، صراحتا میگویم اگر این اقدام انجام شود نهایتا ۵ تا ۶ سال دیگر مجبوریم چند صفر دیگر را نیز از پول ملی کسر کنیم.
خسروی در پایان گفت: معتقدم که این اقدام اولویت و توجیه اقتصادی ندارد و با توجه به تحریمهایی که علیه ایران اعمال شده به هیچ عنوان زمان مناسبی برای حذف صفرهای پول ملی نیست.
انتهای پیام/
اول باید نظامی پولی و بانکی کشور اصلاح بشه و بعد از اصلاح ساختاری اساسی اقدام به حذف چهار صفر کنند اگر این کار را بکنند نتیجه بخش خواهد بود.