به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ادهم مخادمه از اردن به عنوان داور دیدار تیمهای عراق و ایران در مرحله دوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر انتخاب شد و این دیدار را در بصره سوت خواهد زد. بعد از اعلام این خبر برخی سایتها واکنش منفی داشتند و این سؤال را طرح کردند که چرا باید یک داور از کشورهای عربی برای قضاوت بازی ایران با یک تیم عربی انتخاب شود؟ در حالی که پیشتر کنفدراسیون فوتبال آسیا از داوران جنوبشرق آسیا برای بازیهای مهم ایران استفاده میکرد.
این انتخاب صورت گرفته و طبیعتاً با اعتراض رسمی فدراسیون فوتبال هم دستخوش تغییر نخواهد شد. بهتر است اعضای کادر فنی تیم ملی و همچنین بازیکنان نسبت به این انتخاب واکنش منفی از خود نشان ندهند و ذهنیتی نداشته باشند چراکه در غیر اینصورت تیم ملی با ذهن بههم ریخته در بازی با عراق به میدان خواهد رفت و این به ضرر تیم ملی تمام میشود. اعتراض به داور تاکنون ضربات بدی به تیم ملی زده که گاهی این ضربات جبرانناپذیر بوده است. بازی با ژاپن را حتماً به یاد دارید، در جام ملتهای آسیا در امارات. اگر پیش از گل اول ژاپن بازیکنان تیم ملی بازی را رها نمیکردند تا به داور اعتراض کنند چه بسا گل اول ژاپن به ثمر نمیرسید و نتیجه نهایی هم به گونه دیگری رقم میخورد. در بازی اخیر هم اعتراض شدید بازیکنان تیم ملی به داور نه تنها شرایط را برای ایران بهتر نکرد بلکه بدتر هم شد و در نهایت بازی را یک بر صفر باختیم. جدا از اعتراض احسان حاجصفی در این بازی که زمان زیادی را از بازی گرفت اعتراض سردار آزمون هم میتوانست کارت قرمز را برای او به همراه داشته باشد که داور خویشتنداری به خرج داد.
بازیکنان تیم ملی نباید به این موضوع توجهی داشته باشند و با ذهنیت به میدان بروند، اما از سوی دیگر فدراسیون فوتبال باید با این موضوع با حساسیت ویژهای برخورد کند. چرا باید برای بازی مهم تیم ملی و یک تیم عربی از داور عرب استفاده شود؟ بازیکنان تیم ملی عراق در جریان بازی به راحتی میتوانند با داور صحبت کنند و حتی با اعتراضات خود او را تحت تأثیر قرار دهند. از سویی از نظر روانشناسی طبیعی است داور عرب با بازیکنان تیم ملی عراق نزدیکتر باشد تا تیم ایران. فدراسیون فوتبال باید پیش از هرگونه اتفاقی در این باره با کنفدراسیون فوتبال آسیا مکاتبه کند.
بعد از اتفاقاتی که در بازی رخ میدهد اعتراضات هر قدر شدت و حدت داشته باشد در نتیجه بازی تغییری ایجاد نخواهد کرد، همانند بازی با بحرین. زمانی که به سرود کشورمان توهین شد همان لحظه باید مدیر تیم ملی به موضوع اعتراض میکرد، اما در آن لحظه هیچ اتفاقی از سوی کاروان ورزشی تیم ملی فوتبال ایران رخ نداد و اعتراضات به بعد از پایان بازی موکول شد. به واقع اعتراضی ثمربخش است که در موعد مقرر صورت گیرد.
با توجه به انتصابهایی که از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا صورت گرفته و هماکنون ایرانیها در کمیتههای مختلف حضور دارند اعتراض ایران باید پررنگتر شود. کمترین دستاورد اعتراض پیش از برگزاری بازی این است که داور اردنی متوجه خواهد شد که ایرانیها نسبت به انتخاب او معترض هستند و قطعاً سعی خواهد کرد در بازی به خوبی قضاوت کند.
فوتبال دو بخش دارد: درون زمین و بیرون از زمین. هدایت تیم در زمین برعهده ویلموتس است و هدایت تیم در بیرون از زمین برعهده فدراسیون فوتبال و فدراسیون فوتبال هم باید وظیفه اش را به درستی انجام دهد.
نوید مظفری: باید تفکرمان را عوض کنیم