به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، فرهاد فروزی با اشاره به اینکه بارشها سبب سست شدن و لغزنده شدن لایحههای زمین نمیشود اظهار داشت: بارش باران تا دو متری زمین امکان فرو رفتن دارد، در صورتیکه زلزله در اعماق ۱۰ کیلومتری اتفاق میافتد که ربطی به بارش باران ندارد.
او از وقوع ۷ هزار و ۸۵۶ زمین لرزه از ۲۱ آبان سال ۹۶ تاکنون در استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۴۳ زمین لرزه بین ۴ تا ۵ ریشتر، ۸۳۲ مورد بین ۳ تا ۴، ۱۶ مورد بین ۵ تا ۶ ریشتر، یک زمین لرزه بین ۶ تا ۷ ریشتر و زلزله اصلی ۷.۳ ریشتر قدرت داشته است.
بیشتر بخوانید: تسهیلات ساخت و ساز بعد از زلزله مشمول امهال است
مسئول شبکه لرزه نگاری کرمانشاه با اشاره به اینکه ۷۳ مورد پسلرزه در مهرماه امسال اتفاق افتاده است عنوان کرد: پسلرزهها روند کاهشی دارد، زیرا در مهر ماه سال گذشته پسلرزوهها بالای ۲۰۰ مورد بوده است.
فروزی افزود: بر اساس نظر متخصصان زمین شناسی برای زمین لرزههایی با قدرت زیاد مثل زلزله آبان ماه سال گذشته این پس لرزها طبیعی است و پسلرزهها کاهش پیدا کرده است.
مسئول شبکه لرزه نگاری کرمانشاه با اشاره به اینکه برای به آرامش رسیدن زمین و برقراری وضعیت تعادل زمان لازم است خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تعداد پس لرزهها از پارسال تاکنون کمتر از حد انتظار متخصصان بوده، پیش بینی میشود این پس لرزهها همچنان ادامه داشته باشد.
او با اشاره به اینکه الگوهای علمی موجود همچنان احتمال وقوع پس لرزههای بالای ۵ یا ۶ ریشتر در کرمانشاه را منتفی نمیدانند عنوان کرد: زمین لرزه پدیدهای است که در هر لحظه و در هر جای دنیا احتمال وقوع دارد و تنها راه مقابله و کنترل آن مقاوم سازی منازل و اماکن است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب