اردشیر بهرامی پژوهشگر و جامعه شناسان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: به همت شهرداری و شورای شهر قلعه تل کارگاه پیشگیری و مداخله در رفتارهای پرخطر در سالن اجتماعات شهرداری این شهر برگزار شد که تحلیل خرده فرهنگهای سوگواری، انتقام جویی (تقاص)، فرهنگ گفت و گو در فضای ارتباطی خانواده، تهمت زنی و استفاده از القاب و صفات اجتماعی منفی (انگهای اجتماعی) در روابط اجتماعی، تعصبات فرهنگی که نقش مهمی در ایجاد یأس اجتماعی، تنشها و تعارضات اجتماعی در خانواده و بروز رفتارهای پر خطر همچون خودکشی صورت گرفت.
او افزود: یکی از زمینههای اصلی گرایش نوجوانان به سمت رفتارهای اقدام به خودکشی نداشتن درک درست خانوادهها از نیازها، مشکلات، بحران دوران بلوغ نوجوانان و نحوه حل مسائل و مشکلات آنها است.
بهرامی بیان داشت: مردم منطقه توجه خاصی به آئین خاکسپاری و مرگ میدهند و به مرگ کسانی که خودکشی کرده اند توجه زیادی نشان میدهند و همین مسئله موجب میشود جوانان در ذهن خود نگاه مثبتی به پذیرش مرگ خودکشی داشته باشند.
این جامعه شناس گفت: فقدان روابط صمیمی و عاطفی در بین اعضای خانواده به ویژه بین والدین و فرزندان و اطرافیان نزدیک با نوجوانان و جوانان نیز در پدیدار شدن افسردگی و طرد اجتماعی در خانواده نقش دارد.
اعضای انجمنهای مردمی و دبیران و مشاوران مدارس قلعه تل در این نشست حضور داشتند.
انتهای پیام/م