عاطفه رشنویی مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: سازمان جهانی یونسکو با هدف بررسی ارزشگذاری ثروتهای فرهنگی واجد شرایط جهانی، ارزشهای مختلف آثار را مورد بررسی قرار میدهد و آثاری که ارزشهای نهفته در آنها در تکامل بشر در طول تاریخ تاثیرگذار بوده است را مهم میشمارد.
او افزود: شهر ایلامی دوراونتاش در پیرامون معبد و زیگورات به عنوان شهر مقدس ایلامی، در نخستین حضور ایران در نشست ثبت میراث جهانی یونسکو به همت شهریار عدل، باستانشناس سرشناس ایرانی با شماره ۱۱۳ در تاریخ ۴ آبان ۱۳۵۸ (۲۶ اکتبر ۱۹۷۹ میلادی) به ثبت رسید.
رشنویی اظهار داشت: معیارهایی که شهر مقدس ایلامی را واجد ارزش ثبت جهانی کردهاند شامل؛ معیار ۳: چغازنبیل (دوراونتاش یا شهر اونتاش) گواهی بیهمتا و استثنایی از سنت فرهنگی، آئینی و مرجعی است برای شناخت اعتقادات تمدن ایلام به عنوان یکی از اقوام بومی منطقه و ایران که در حال حاضر از میان رفته است.
این مقام مسئول درخصوص معیار ۴ گفت: چغازنبیل (دوراونتاش یا شهر اونتاش) نمونهای است برجسته و منحصربه فرد از شهری مربوط به تمدن ایلام که از پیش طراحی شده است، طراحی خاص و متمایز بنای ذیقورات، صحنها، معابد، حصارها، کاخها و دیگر بناهای شاخص به لحاظ طرح معماری، سازه و تکنولوژی ساخت در دوره ایلام در ایران و منطقه بینالنهرین همتا ندارد.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه ادامه داد: هماکنون ۴۰ سال از ثبت این اثر جهانی میگذرد و باتوجه به اهمیت آن در عرصه ملی و بین المللی، حمایت و مدیریت این میراث جهانی به منظور مطالعه و تفسیر درست به نفع حال و آینده نسلها است.
انتهای پیام/گ