حبیب جهانساز رئیس سازمان چای در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی برگ سبز چای اظهار کرد: بنابر آخرین آمار تا پایان فصل برداشت، ۱۲۶ هزار و ۷۵۳ تن برگ سبز چای با ارزش بالغ بر ۳۴۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از چایکاران دو استان گیلان و مازندران خریداری شده است.
وی از پرداخت حدود ۸۰ درصد مطالبات چایکاران خبر داد و گفت: تاکنون ۲۷۰ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران پرداخت شده است و به احتمال زیاد تا پایان هفته حدود ۲۰ میلیارد تومان دیگر به حساب آنها واریز میشود.
جهان ساز با اشاره به اینکه میزان چای تولیدی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد رشد داشته است بیان کرد: امسال ۲۸ هزار و ۵۱۹ تن چای خشک از مجموع برگ های سبز چای خریداری شده استحصال شده است که با احتساب مصرف سالیانه ۱۰۰ هزار تن چای در کشور، ۲۸ درصد چای مورد نیاز از تولید داخل تأمین شده است.
رئیس سازمان چای با بیان اینکه فروش چای تولیدی کارخانههای چایسازی با رکود مواجه شده است افزود: با توجه به کاهش تعرفه چای وارداتی نگاهها برای تأمین نیاز کشور به سمت واردات است که همین امر به رکود خرید و فروش چای داخل دامن زده است.
او متوسط قیمت هر کیلو چای ممتاز در خردهفروشیها را ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه ۱۸ درصد چای تولیدی کشور ممتاز است از این رو به طور متوسط قیمت هر کیلو چای بیش از ۳۷ تا ۳۸ هزار تومان نیست.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات و واردات چای در کشور گفت: بنابر آمار ۴ ماهه گمرک، ۲ هزار تن چای به بازارهای هدف صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، صادرات روند کاهشی داشته است و در مقابل واردات در این ایام نسبت به سال قبل افزایش یافته که مسئولان وزارت صمت باید در این خصوص پاسخگو باشند.
جهان ساز درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی برگ سبز چای در سال زراعی جدید افزود: با توجه به آنکه آنالیز هزینههای تولید هنوز در حال انجام است از این رو نمیتوان هم اکنون نرخ پیشنهادی را اعلام کرد.
رئیس سازمان چای در پایان درباره آخرین وضعیت اعطای تسهیلات به چایکاران تصریح کرد: امسال برای بهبود عملیات به زراعی باغات، بهسازی و نوسازی کارخانجات و توسعه سیستمهای آبیاری تحت فشار، تسهیلاتی در اختیار چایکاران قرار خواهد گرفت که بدین منظور ۱۸ میلیارد تومان برای عملیات به زراعی، احیای باغات، سرمایه در گردش و نوسازی کارخانجات با بهره ۴ درصد پیش بینی شده و تسهیلات برای آبیاریها تحت فشار هم سقفی ندارد.
انتهای پیام /