محمد جواد اشرفی مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان خوزستان در گفتوگو با خبرنگارحوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تأثیر گیاه کنوکارپوس در ایجاد مشکلات تنفسی گفت: بر اساس مطالعات دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اثبات شده اگر این گیاه به موقع هرس و در شرایط رویش نگهداری شود، در کاهش میزان مشکلات تنفسی برای مردم موثر است.
مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان خوزستان افزود: برای اولین بار در آبان ماه سال ۹۲، با بارش باران در اهواز و چند شهر دیگر ۱۸ هزار نفر به دلیل تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کردند.
اشرفی با اشاره به افزایش آمار مراجعان به بیمارستان بر اثر عارضه تنفسی ادامه داد: در سال ۹۳ تعداد افراد مراجعه کننده به بیمارستانها به ۲۵ هزار نفر افزایش یافت، بر همین اساس جلسات متعددی برای شناسایی عوامل بیماری زا تشکیل شد و در نهایت نزدیک به ۱۸ علت از جمله آتش گرفتن مزارع نیشکر، لاستیک و آلایندهها مشخص شد.
مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان خوزستان با بیان اینکه بین سالهای ۹۳ و ۹۴ مطالعات زیادی در این زمینه( علل بروز حادثه تنگی نفس) انجام شد، تصریح کرد: یکی از عللی که مورد بررسی قرار گرفت، گرده گیاهان بود، بر همین اساس مطالعاتی بر روی افراد مراجعه کننده به بیمارستان انجام و مشخص شد یکی از عوامل ایجاد کننده آسم تنفسی، گرده یک نوع گیاه است.
بیشتر بخوانید: فاجعهای دیگر خوزستان را فرا گرفته است/ کهور آمریکایی گونه گیاهی خطرناک
اشرفی با اشاره به اقدام شهرداری اهواز در کاشت گونه گیاهی کنوکارپوس، گفت: در سالهای گذشته شهرداری اهواز به کاشت تعداد زیادی از گونه گیاهی کنوکارپوس اقدام کرده بود و یکی از ویژگیهای این گونه گیاهی گرده افشانی آن در آبان ماه است که با شروع بارشها گرده آن در محیط پراکنده میشود.
وی ادامه داد: مطالعات انجام شده نشان داد اگر این گیاه (کنوکارپوس) پیش از آبان ماه هرس شود، دیگر شاهد گرده افشانی آن نخواهیم بود و بر اساس نتایج به دست آمده، به دستور استاندار خوزستان هرس گیاه کنوکارپوس به صورت گسترده پیش از آبان سال ۹۵ انجام شد و با همین اقدام در آن بازه از زمان تعداد مراجعان به بیمارستان به دلیل تنگی نفس از ۲۵ هزار نفر به یک هزار نفر کاهش یافت و در ادامه این رقم به ۷۰۰ نفر رسید.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان خوزستان با اشاره به اینکه شهرداری اهواز در زمان کاشت گیاه کنوکارپوس از سازمان جنگلها و محیط زیست استعلام نگرفته است، تصریح کرد: به نظر میرسد شهرداری اهواز مانند سالهای گذشته هرس به موقع گیاه کنوکارپوس را با جدیت انجام نداده است، به همین دلیل امسال تعداد مراجعان به مراکز درمانی به دلیل عارضه تنفسی نسبت به سال گذشته افزایش یافت.
انتهای پیام/
نتایج یک مطالعه منتشر شده در ژورنال معتبر بین المللی و مصاحبه دکتر عصاره زادگان در روزنامه شرق ( اولین فردی بود که عامل آلاینده های بیولوژیک را برای تنگی نفس بعد از باران در اهواز در سال 92 مطرح نمود) نشان می دهد گرده کونوکارپوس آلرژی زاست اما این گرده عامل تنگی نفس بعد از باران در اهواز نیست! متاسفانه مسئولین محلی سعی دارند برای فرافکنی همه تقصیرها را گردن گرده درخت کونوکارپوس بیاندازند! هنوز هیچ مدرکی دال بر اینکه گرده کونوکارپوس باعث این واقعه می شود ارائه نگردیده است!! و نمی دانم مسئولین بر چه اساسی این حکم را داده ا ند؟!! تنها مطالعه علمی انجام شده در این ارتباط در ذیل آمده است اما کجاست گوش شنو1 !! حداقل مسئولین نتایج این پژوهش را مطالعه کنند و نظرات خود را بر اساس مدرک مستند و علمی مطرح کنند!
Do Conocarpus erectus airborne pollen grains exacerbate autumnal thunderstorm asthma attacks in Ahvaz, Iran?