چغندر یا لبو خوردنی لذیذ فصل سرماست که دارای خواص شگفت انگیزی مانند به تعویق انداختن فرآیند پیری و کمک به کاهش وزن است.

خوردنی پاییزی خوش رنگ و لعاب که ضد پیری استبه گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  چغندر یا لبو خوراکی خوشمزه و لذیذ فصل سرماست که سرشار ازپروتئین، ویتامین‌های A، ۱B، B۲، B۳ و C، مواد قندی واملاح معدنی مانند فسفر، پتاسیم، کلسیم و آهن است. لبو از خانواده سبزیجات است، این ماده غذایی خوش رنگ و لعاب به دو صورت پخته وخام مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ مثلا در سالادها، ماست‌ها، ترشی‌ها می‌توان به صورت پخته ازآن استفاده کرد. در ادامه به برخی از خواص لبو می‌پردازیم.

درمان کبد چرب

لبو به دلیل وجود فیبر زیاد به تصفیه و پاک سازی کبد کمک می‌کند. این سبزی، با تحریک روده و پیشگیری از یبوست، ازحبس شدن آب در بدن پیشگری می‌کند. لبو با جلوگیری از تجمع چربی درکبد، در عملکرد بهتر کبد موثر است.

جلوگیری ازکم خونی

لبو دارای مقادیر بالایی از آهن و ویتامین ث واسید فولیک است که از کم خونی افراد به خصوص دختران جلوگیری می‌کند.

جلوگیری از پیری

لبو به علت وجود فولات به ترمیم سلول‌ها کمک می‌کند. همین امرازپیری زود رس پیشگری می‌کند.

درمان اختلالات گوارشی

در گذشته چغندر برای بهبود اختلالات گوارشی استفاده می‌شد. آنتی اکسیدان‌های موجود در چغندر به سم زدایی بدن و حفظ سلامت سیستم گوارش کمک می‌کند.

درمان ترک خوردگی پا

قرار دادن پا یا دست ترک خورده درآب گرم‌شده برگ چغندر (برگ لبو) باعث برطرف شدن این عارضه می‌شود.

کاهش نواقص مادر زادی

لبو به دلیل فولات فراوان برای زنان باردار مفید است، زیرا بسیاری از نواقص مادرزادی به دلیل کمبود این ماده ایجاد می‌شود.

جلوگیری از آب مروارید

چغندر دارای بتاکاروتن (بکی از انواع ویتامین آ) است که از آب مروارید جلوگیری می‌کند.

محافظت از مویرگ‌های بدن

ویتامین ث موجود در لبو باعث استحکام مویرگ‌ها می‌شود.

پیشگری از سرطان

چغندر به علت وجود بتاسیانین در خود از سرطان‌هایی مانند پوست، ریه و روده جلوگیری می‌کند. مواد نگه دارنده خوراکی‌ها باعث ایجاد ماده سرطانی در بدن می‌شود. طبق آزمایش‌های پزشکان چغندر یا لبوی پخته شده از جهش سلول‌های در معرض مواد سرطانی پیشگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: ویتامینی که افسردگی را دور و سرحالتان می‌کند


از بین بردن جذام

چغندر به علت دارابودن مواد مغذی باعث پیشگیری از عارضه جذام می‌شود.

کاهش وزن

منیزیوم و پتاسیم در لبو باعث سم زدایی بدن می‌شود و آب اضافه بدن رامی‌گیرد و از نفخ پیشگیری می‌کند. همین امر باعث انجام فرایند‌های سوخت و ساز به بهترین شکل ممکن و در نتیجه کاهش وزن می‌شود.

‌پیشگری از بیماری‌های تنفسی

لبو سرشار از ویتامین ث است که از بروز آسم پیشگری می‌کند. ویتامین ث علاوه بر آنکه با اثرات رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه می‌کند، به فعالیت بهتر گلبول‌های سفید خون هم کمک می‌کند. این گلبول‌ها وظیفه دفاع از بدن در برابر مهاجمان خارجی مثل ویروس ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها را بر عهده دارند.

پیشگیری از سکته

یکی از مواد مغذی در چغندر پتاسیم است که از سکته مغزی و مشکلات قلبی جلوگیری می‌کند.

جلوگیری از پوکی استخوان

کلسیم و پتاسیم موجود در چغندر به استخوان‌ها کمک می‌کند تا رشد طبیعی داشته باشند و از این رو از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام/ 

خوردنی مخصوص فصل سرما که داروی ضد سرطان  است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار