به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، یاسر نانکلی، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش همدان افزود: از این تعداد ۴۳۵ دانشآموز در سامانه سناد استان همدان و ۳۵۰ دانشآموز نیز در سامانه سناد خوزستان برای فراگیری علم و دانش در آموزش و پرورش ثبت نام کردهاند.
او اظهار داشت: ۱۰ کلاس عشایری از ابتدای سال تحصیلی جاری در همدان ساماندهی شده است و این کلاسها تا پایان آبانماه در داخل چادر عشایری تشکیل میشود.
نانکلی بیان کرد: در پایان آبان به دلیل سرد شدن هوا و کوچ عشایر، ادامه کلاسها در استانهایی همچون لرستان، خوزستان، ایلام و کرمانشاه برگزار میشود.
او با اشاره به اینکه عشایر از اسفندماه بازگشت به همدان را آغاز میکنند، بیان کرد: دانشآموزانی که در خوزستان ثبتنام کرده اند، اما در حال حاضر در همدان ساکن هستند، کلاسهایشان در همدان تشکیل شده است.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش همدان گفت: ۱۳ معلم از خوزستان به همدان آمده اند و به همراه ۱۰ معلم همدانی وظیفه تعلیم و تربیت دانشآموزان عشایری را برعهده دارند.
او اضافه کرد: برای سال تحصیلی جاری برای نخستین بار ۲۰ دانشآموز عشایری نیز در دوره پیش دبستانی در این استان ثبت نام کرده اند.
نانکلی تاکید کرد: دوره متوسط اول و دوم ویژه دانشآموزان عشایری نداریم و این دانشآموزان برای ادامه تحصیل باید به نزدیکترین دبیرستان محل اسکان خود مراجعه کنند.
او افزود: همزمان با کوچ عشایر به استانهای ایلام، خوزستان، لرستان و کرمانشاه، معلمان نیز از همدان به این استانها اعزام میشوند و به صورت خرید خدمات آموزشی، کلاسها را برپا میکنند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش همدان با اشاره به اینکه سال تحصیلی گذشته ۱۰۰ میلیون تومان برای خرید بخاری استاندار و چادر ویژه مدارس عشایری هزینه شد، گفت: برای سال تحصیلی جاری نیز ۳۴۰ دستگاه صندلی تاشو توسط اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهیه در بین مدارس عشایری توزیع شده است.
او با اشاره به اینکه ۶۰ میلیون تومان نیز برای خریداری تجهیزات آموزشی از طریق منابع اداره کل آموزش و پرورش اختصاص یافته است، اظهار داشت: تاکنون ۱۳ تخته چادر، ۲۲۰ متر موکت، ۱۸ دستگاه تخته سفید و ۴۰۰ بسته نوشتافزار تهیه و در مدارس عشایری توزیع شده است.
نانکلی افزود: هر هفته کارشناسان و بازرسان اداره کل آموزش و پرورش همدان، به صورت مستمر بر کلاسهای عشایری نظارت دارند.
او تاکید کرد: پراکندگی و کوچهای نابههنگام عشایر، برنامهریزی را برای ما دشوار کرده است.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش همدان ادامه داد: جمع کردن دانشآموزان عشایری، تامین اعتبارات سالانه و شناسایی دانشآموزان از عمده مشکلات مدارس عشایری محسوب میشوند.
نانکلی ادامه داد: مشکلات فرهنگی از جمله جلوگیری از ادامه تحصیل دانشآموزان در دوره متوسطه به خصوص دانشآموزان دختر، مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است.
انتهای پیام/ د