به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از حدود یک ماه پیش گزارشات مردمی ارسالی به باشگاه خبرنگاران جوان از اقدامات شهرداری منطقه ۱۶ برای خشکاندن و قطع برخی درختان در محلههای نازی آباد خبر داد، قطع درختان در کوی پلیس و بازاردوم!
خبرنگار ما برای بررسی موضوع هم از کوی پلیس و هم از بخشهایی از نازی آباد بازدید به عمل آورد که در هر دو مورد، مواردی از قطع درختان را مشاهده کرد که اگرچه در کوی پلیس زمان قطع درختان قابل احصا نبود، اما در صبح روز نهم آبان ۹۸ در میدان اطلسی نازی آباد چند اصله درخت توسط شهرداری قطع شد که تا چند روز گذشته هم باقیماندههای آن بر روی زمین وجود داشت.
یکی از ساکنان میدان اطلسی نازی آباد با ابراز گلایه مندی از قطع چند اصله درخت کاج در این میدان گفت: این درختان هیچ مشکلی نداشتند و در حالی که مردم محل از وجود آنها منتفع میشدند، شهرداری اقدام به قطع آنها کرده است.
اما عبدالله سیفی ناظر فضای سبز ناحیه ۲ شهرداری منطقه ۱۶ در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: سه درختی را که روز نهم آبان ماه در میدان اطلسی نازی آباد قطع کردیم، خشک شده بودند و برای این کار هم رأی کمیسیون ماده ۷ را دریافت کرده بودیم.
سیفی در پاسخ به این سوال که چرا در نگهداری از این درختها اقدامات لازم انجام نشد تا از خشک شدن آنها جلوگیری شود،گفت: این درختان از گونه کاج بودند و ریشه آنها هم به فاضلاب رسیده بود و چون ریشه کاج با فاضلاب ناسازگار است، همین موضوع موجب خشک شدن آنها شد.
وی افزود: در این شرایط که درختان خشک شده بودند، اگر اقدام به قطع آنها نمیکردیم، در صورت وزش باد سنگین ممکن بود کمر درختان بشکند و سقوط آنها حادثه آفرینی کند، چنانچه در فروردین ماه امسال هم سقوط شاخههای خشک بر روی یک خودرو موجب حادثه آفرینی شد.
سیفی در ادامه به موضوع قطع درختان کوی پلیس نازی آباد پرداخت و گفت: این درختان عمدتا در پی بارش برف سنگین دو سال گذشته شکستند و سپس اقدام به قطع آنها شد.
وی افزود: برخی دیگر هم به دلایلی نظیر برخورد با فاضلاب و آفت زدگی دچار خشکی شدند که ما با رأی کمیسیون ماده ۷ اقدام به قطع آنها کردیم.
با این دلایل این سوال مطرح میشود که آیا سهل انگاری در حفظ درختان و فضای سبز شهری و انداختن قصور به گردن سوانح طبیعی و انسانی مانند بارش برف و فاضلاب میتواند بار مسئولیت را از شانههای مسئولان حفط فضای سبز بکاهد؟
علی محمد مختاری رئیس سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از مشاهده تصاویر درختانی که در کوی پلیس نازی آباد قطع شدهاند با رد سخنان سیفی مبنی بر اینکه قطع درختان به خاطر بارش برف دو سال پیش است، گفت: قطع کردن این درختان هیچ ارتباطی با بارش برف دو سال گذشته ندارد و شهرداری باید در این زمینه پاسخگو باشد.
رئیس سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به دستورالعملهای موجود برای درختان در زمان بارش برف گفت: زمانی که برف میبارد، شهرداریهای مناطق باید درختان را برف تکانی کنند، لذا این طور نیست که به خاطر برف شکسته باشد.
وی با تأکید بر اینکه قطع درختان تنها با رأی کمیسیون ماده ۷ میسر است، گفت: در این شرایط هم پس از قطع باید درختان سالم جایگزین آنها شود.
مختاری در ادامه به موضوع درختان میدان اطلسی نازی آباد که به خاطر خشکیدگی قطع شده بودند پرداخت و گفت: شهرداری منطقه موظف است که نسبت به حفظ گونههای گیاهی مراقبت کند، زیرا پیمانکاران از شهرداری پول میگیرند که از درختان نگهداری کنند و باید بابت پولی که میگیرند در زمانهای مناسب عملیات هرس و کود دهی را هم انجام دهند.
رئیس سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران خاطر نشان کرد: اگر درختی خشک شود، پیمانکار وظیفه دارد که خسارت دهد و درخت سالم را جایگزین کند.
وی در واکنش به استدلال شهرداری منطقه ۱۶ مبنی بر اینکه علت خشکیدگی درختان کاج میدان اطلسی برخورد ریشه آنها با فاضلاب بوده است، گفت: این حرف خیلی خنده دار است، زیرا ریشه کاج به صورت افقی و در سطح زمین گسترش مییابد و مانند سایر گیاهان به صورت عمودی و در عمق زمین رشد نمیکند، لذا برخورد ریشه کاج با فاضلاب امکانپذیر نیست و نمیتوان علت خشک شدن را برخورد با فاضلاب عنوان کرد.
بیشتر بخوانید: بازداشت قطع کنندگان درختان الهیه
زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با تأکید بر اینکه حفظ و صیانت از باغات و فضاهای سبز در محیطهای عمومی بر عهده شهرداری و در فضاهای خصوصی مانند شهرکها و مجتمعهای مسکونی بر عهده مالکان است، گفت: اگر درختان این فضاها در پی اقداماتی خشک یا قطع شوند، مالکان مشمول جریمه و برخوردهای قضایی میشوند.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: اگر گزارشی دریافت کنیم که نسبت به حفظ و نگهداری درختان کوتاهی میشود، حتما پیگیری میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر گزارشات نشان دهد که تعداد درختان مشمول ماده ۴ حفظ و گسترش فضای سبز است، قطعا با آن برخورد میشود.
انتهای پیام/
گزارش از علی کاظمی
در ایران دوربین وصل کنید .بعد هر کس درخت را قطع کرد .باید ده درخت چند ساله بکارد .یکماه کار مجانی در آسایشگاهها و یا مرده شور خانه .خواندن دو کتاب در مورد کاشت و فواید درخت
در هند بدون اجازه دولت حتی نمیتوانی درخت بیمار را قطع کنی
چندماه پیش دریک کشورافریقایی یعنی اتیوپی؟ دریکروز باکمک وهمت مردم اتیوپی، 300 میلیون درخت کاشته شد؟!؟!
لطفا از درختان با بار میوه استفاده کنید .
این درختان خشک, خطرناک هستند.