به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، هشتمین همایش یاوران وقف فارس ظهر امروز در شهرستان فسا همراه با آئین تجلیل واقفان، خیران و اصحاب رسانه استان در محل حرم مطهر امامزاده سید اسماعیل فسا (ع) برگزار شد.
حجت الاسلام سید عباس موسوی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس در این همایش با بیان اینکه اوقاف فارس با بیان اینکه استان فارس به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی استان فارس در قله قرار دارد، گفت: وقف سابقه بسیار زیادی در استان فارس دارد و اولین وقفی که در استان فارس رقم خورده است مربوط به ۷۰۰ سال پیش بوده است.
او افزود: واقفان و خیران فارسی در هر جایی که احساس کردند میتوانند نیازی از نیازمندیهای جامعه را برطرف کنند ورود پیدا کردند از جمله در بحث بهداشت و درمان به عنوان مثال امروز نام نمازی به دلیل خدمات گستردهای که به بیماران میدهد در دنیا ماندگار است.
حجتالاسلام حسین جمالیزاده، امام جمعه فسا هم گفت: وقف یکی از مسائلی است که در دین مقدس ما به آن عنایت زیادی شده است.
او افزود: وقتی در سیره بزرگان دین در طول تاریخ نگاه میکنیم، مشاهده خواهیم کرد که به مسئله وقف به عنوان رفع نیازهای مادی جامعه اسلامی و مؤمنان و همچنین رفع نیازهای معنوی و فرهنگی توجه ویژهای شده است.
جمالیزاده با بیان اینکه از حضرت علی (ع) موقوفات زیادی در منابع روایی نقل شده است، گفت: این موقوفات برای رفع نیاز مردم بوده و موجب بالندگی مکتب تشیع همین مسئله توجه به وقف در سیره بزرگان مکتب بوده است.
امام جمعه فسا ادامه داد: اگرچه وقف و موقوفات به برکت نظام اسلامی سر و سامان گرفته است، ولی نسبت به تاریخ شیعه و اسلام چقدر توانستیم وقف را نهادینهتر کنیم.
او به تبیین آسیبهای حوزه وقف پرداخت و گفت: باید تلاش کنیم به واسطه رفع این آسیبها، این سنت حسنه که بر روی تقویت فرهگ تشیع و عزت و عظمت آن بسیار اثرگذار است، را بیش از گذشته رونق دهیم.
جمالیزاده، نذورات مردم در ماه محرم و صفر و همچنین برپایی موکبها در ایام اربعین و فعالیتهای کمیته امداد را یادآور شد و گفت: اینها همگی حاصل کار خیران است و نشان میدهد که ظرفیت برای وقفسازی و نهادینه کردن این فرهنگ برای آیندگان بسیار فراهم است، اما چرا آن طوری که باید از آن ظرفیت استفاده شود، نمیشود.
امام جمعه فسا با بیان اینکه اگر به این نکات عنایت شود قطعا مسئله وقف ۱۸۰ درجه متحول میشود، گفت: از نظر فقهی مسئله وقف روشن شده اس. ت وقف دست متولی و دستاندرکار قرار میگیرد و در درجه اول تکلیفآور است که نیت واقف عملیاتی شود و مهم مسئله نیت است آن هم غیر از نوشته و امثال و ذلک که از آنها نیت واقف را احراز میکنند.
او تأکید کرد: مردم وقتی بینند که نیت واقف دقیقاً عملیاتی میشود، به سوی انجام وقفهای جدید ترغیب خواهند شد لذا باید عنوانی که در خود وقفنامه آمده است را تابلو کنیم.
جمالیزاده با بیان اینکه در استان فارس حقیقتاً در بحث وقف ضعف اطلاعرسانی وجود دارد، گفت: زحماتی که در این زمینه انجام میشود و همچنین دخل و خرج موقوفات باید اطلاعرسانی گسترده شود و این اطلاعات تنها نباید مختص ادارات اوقاف باشد بلکه در رسانهها منعکس شوند.
امام جمعه فسا اظهار کرد: یکی از مواردی که در حوزه وقف آفت است، این است که به موارد مصرفی آن دقت نشود، ممکن است موارد مصرفی وقف طبق وقفنامه باشد، اما در پشت آن یک کانال غیردینی است و شائبهدار باشد.
او در پایان این نکته را یادآور شد که ادارهکل اوقاف و امور خیریه فارس جزو سالمترین ادارات و دستاندرکاران حوزه وقف در کشور است.
الیاس رضایی، معاون بهرهوری ادارهکل اوقاف و امور خیریه فارس هم افزود: حرم امامزاده اسماعیل (ع) یکی از بزرگترین مراکز گردشگری و خدماتی و زیارتی است.
او ادامه داد: در استان فارس بیش از ۴۰ هزار نفر هیئت امنای بقاع متبرکه، کارشناسان، متولیان و واقفان با مجموعه اوقاف همکاری دارند.
بهشتی نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری نیز در این مراسم به بیان نقش وقف در کمک به رشد و توسعه کشور پرداخت.
او در ادامه ضمن تشویق خیرین برای وقف از متولیان و اداره اوقاف درخواست کرد نظارت دقیق بر موقوفهها و اجرای نیات واقفین را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار دهد.
بیشترین تعداد وقف جدید در استان فارس مربوط به خیرین شهرستان فسا با ۶ وقف جدید به ارزش بیش از ۲ میلیارد تومان بود، که در جهت کمک به نیازمندان و برگزاری برنامههای فرهنگی به ثبت رسیده است.
در پایان این مراسم از ۵ نفر نخبه علمی استان از محل موقوفه حاج محمدحسن کاظمی شیرازی تجلیل و همچنین از یک وقفنامه و جایزه علمی موقوفه محمد حسن کاظمی شیرازی نیز رونمایی شد.
انتهای پیام/م