به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش پایان هژمونی آمریکا گفت: انتهای مذاکره یا معامله با آمریکا هیچ است که در طی این سالها از همه نوع آن را شاهد بودیم.
او با بیان اینکه مذاکره با آمریکا اشتباه هست، افزود: مذاکره بین مظلوم و ظالم برد - برد نخواهد بود و تنها در صورتی برد - برد خواهد بود که ظالم از ظلم خود دست بردارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: هرچه تنشزدایی انجام شده، فشار از سوی استکبار بیشتر شده است.
رحیمپور ازغدی با بیان اینکه بعد از برجام هر هفته یک تحریم جدید را شاهد هستیم، افزود: تحلیل آنها پس از مذاکراتی که انجام شد، اینگونه بود که ما ضعیف شدیم و خواستند تیر آخر را بزنند که در آن هم اشتباه کردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تعبیر گاو شیرده برای سعودیها از سوی ترامپ، تاکید کرد: عین عبارت گاو شیرده در اسناد لانه جاسوسی در مورد ایران قبل از انقلاب وجود داشت.
او ادامه داد: ایران موقعیت خیلی بهتری نسبت به عربستان برای سلطه آمریکایی بود.
رحیمپور ادامه داد: ترامپ به معنای واقعی نمایشی از آمریکای بدون روتوش است.
در حال تکمیل....
او با اشاره به سالگرد تسخیر لانه جاسوسی بیان کرد: برای نخستین بار این اتفاق در دنیا رخ داد که سفارتخانه یک رژیم استکباری، فتح شود و اسناد هزاران صفحهای توطئه، غارت، استثمار و جنایت رشته رشته شده دوباره بارسازی و منتشر شود؛ این اسناد هنوز در آمریکا غیرقابل انتشار است.
رحیمپور ازغدی تاکید کرد: هنوز افکار عمومی و نخبگانشان نباید بدانند وزارتخارجه کشورشان با پوشش سفارت چه میکرد، زیرا هماکنون نیز همین کارها را میکند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: دو سال پیش بود که شنود مقامات آمریکایی از دوستان و وابستگان خود در اروپا نیز افشا شد, این یعنی اینکه سفارتخانههای آمریکا در هر کشوری لانه جاسوسی است و فقط در ایران نبوده است. فقط کار آمریکا نبود، بلکه انگلیس و فرانسه هم اینگونه بودند.
وی گفت: در باب ارتیاط ایران و آمریکا چند سوال مطرح میکنیم و به این پرسشها پاسخ منطقی خواهیم داد؛ در طول این سالها خیلی راجع به این بحث شده است و شعار مرگ برآمریکا و مبارزه با آنها یک کلیشه و تابو است و هیچ استدلالی پشت آن نیست و طوری وانمود میشود که گویی یک عدهای بخاطر آن، نان میخورند و منافع اقلیتی بخصوص در حاکمیت به دعوای دائمی با آمریکا گره خورده است و منافع ملی و مبانی ایدئولوژیک و اسلامی و نه هیچ منطقی در عرف بینالملل نیز پشت آن نیست.
این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: البته یک اتفاق مهمی پس از انقلاب در کشور رخ داد که بیسابقه بود و آن هم مذاکره با آمریکا و همپیمانانش بود.
رحیم پور ازغدی اضافه کرد: وظیفه شرعی در میارزه با ظلم، تاریخ استعمار آمریکا و انگلیس را کار نداریم فقط از دریچه مادی و منافع ملی بحث میکنیم. منافع مادی در تمام جهان تعریف ایدئولوژیک دارد؛ در هیچ نقطهای از جهان در روابط بینالملل، اساساً منافع ملی غیرایدئولوژیک نداریم، منافع ملی فقط حساب بانکی و چرتکه اندازی نیست و باید مبانی تصوری و تصدیقی منافع ملی تعریف شود و در همین تعریف است که مکانب مختلف در بحث سکولار با هم اختلاف دارند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: اقتصاد و روابط بینالملل غیرایدئولوژیک اصلاً معنا ندارد؛ سیاست خارجی آمریکا کاملاً ایدئولوژیک است و منافع ملی هم که میگوید منافع مردم آمریکا نیست چه برسد به منافع ملی مردم ایران و عراق و سوریه؛ مراد، منافع سرمایهداری و عمدتاً کمپانیهای یهودی و صهیونیستی در دنیا است.
رحیم پور ازغدی خاطرنشان کرد: ملت همان ۹۹ درصدی بودند که در آمریکا سرکوب شدند و میشوند؛ اینها دنبال منافع آن یک درصد هستند، لذا تفکیک منافع ملی از ایدئولوژی کاری غیرعلمی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: حال سوالاتی مطرح میشود که چرا با آمریکا مذاکزه نمیکنیم، چرا با آمریکا رابطه برقرار نمیکنیم؟ همه اینکارها را کردیم، خیلی جاها فیتیله را پایین کشیدیم و تقریباً آنچه آنها خواستند کردیم و همه آنچه آنها خواسته بودند را همان اول یکجا دادیم، در این راستا قرار بود پایاپای جلو برویم و یک امنیازاتی بدهیم و یکی بگیریم، اما کلش را ما دادیم و آنها هیچ ندادند؛ کاش برد-برد بود، ما به برد برد راضی بودیم.
رحیم پور تصریح کرد: ضمن اینکه هیچ گاه در نبرد عدل و ظلم، جای برد - برد نیست، برد - برد بین دو طرفی است که میخواهند عادلانه باهم مذاکره کنند، الان هر معاملهای که در هر بخشی میشود باید برد - برد باشد و سود کسی در ضرر دیگری نباشد. اما شما در بین مظلوم و ظالم از برد - برد حرف میزنید؛ معنایش چیست؟ برد - برد در رابطه ظالم و مظلوم تنها در جایی اثر دارد که ظالم دست از ظلم خود بردارد. کجا چنین چیزی بوده است.
او در پایان گفت: آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی و دیگر همپیمانانشان در صد سال اخیر چه زمانی معادله برد - برد داشتهاند که دومی آن ما باشیم اینها برتری یکطرفه میخواهند.
انتهای پیام/