به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، غلامحسین نصیری معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: امسال، ۱۹ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم بذور و نهادههای گیاهان مرتعی و دارویی سازگار با اقلیم استان در راستای اصلاح و احیای مراتع خریداری و توزیع گردید.
او بذور خریداری شده را شامل باریجه، آنغوزه، انواع آگروپایرون، اسپرس، جاشیر، قره یونجه و سکاله بیان و اضافه کرد: این بذور در راستای اجرای عملیات اصلاح و احیای مراتع استان در قالب اجرای پروژههای بیولوژیک (کپه کاری، بذرپاشی و بذرکاری) و بیومکانیک (کنتورفارو و احداث جالههای فلسی) در مراتع شهرستانهای ۱۰ گانه استان بین بهره برداران توزیع گردیده است.
نصیری افزود: امسال همچنین ۱۰۰ هزار بوته گیاهان دارویی جهت توسعه رویشگاههای گیاهان دارویی و ۸۰ هزار کیلوگرم جو جهت اجرای پروژههای حفاظت و قرق مراتع استان خریداری شد.
او ادامه داد: در مجموع برای تهیه این میزان نهاده و بذور گیاهان دارویی و مرتعی، چهار میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی هزینه شده است.
نصیری، میانگین ظرفیت تولید در هر هکتار از مراتع چهارمحال و بختیاری را ۱۱۰ کیلوگرم علوفه بیان کرد و گفت: این میزان بذر و نهاده دارویی و علوفهای در دو هزار هکتار از مراتع استان کشت میشود که منجر به افزایش راندمان و ظرفیت تولید در مراتع و بهبود معیشت بهره برداران و مرتعداران خواهد شد.
او، وسعت مراتع چهارمحال و بختیاری را یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار معادل ۶۶ درصد مساحت کل استان بیان کرد و ادامه داد: هم اکنون، حدود ۲۱ هزار خانوار از مراتع استان بهره برداری میکنند.
نصیری با اشاره به علل تخریب مراتع استان شامل وجود دام مازاد و بهره برداری بیشتر از ظرفیت مجازمراتع، تصرف و تبدیل مراتع به اراضی دیم، بوته کنی و قطع درختچهها جهت تأمین سوخت و اجرای طرحهای عمرانی نظیر جاده سازی خارج از ضوابط و استانداردهای موجود، بر ضرورت اجرای پروژههای اصلاحی و احیایی مراتع تأکید کرد.
او همچنین از کلیه بهره برداران مرتعی خواست: مشارکت لازم جهت حفاظت، اصلاح و احیای مراتع را با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و یگان حفاظت این اداره کل داشته باشند.
انتهای پیام/ف