به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، نخستین جلسه تحلیل دست اندرکان طرح آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی در اجرای طرحهای آبخیزداری در شهرستان نهاوند تشکیل شد.
صالحی بخشدار مرکزی شهرستان نهاوند در این نشست با بیان اهمیت اجرای طرحهای منابع طبیعی در حفظ آب وخاک بر لزوم مشارکت مردم در مدیریت پایدار منابع طبیعی تاکید کرد.
او گفت: تنها راه حفاظت از منابع طبیعی داشتن برنامه و نگاه سیستمی به مقوله منابع طبیعی با رویکرد آموزش و ترویج وجلب مشارکتهای مردمی است.
بخشدار نهاوند افزود: اهمیت جلب مشارکت و تعامل با مردم در اجرای طرح های منابع طبیعی بسیار مهم واثر گذار است وهمواره با نگاه بومی ومحلی و استفاده از مروجان و تسهیل گران متخصص در حوزه منابع طبیعی، طرحهای ترویجی باید مستمر و ادامه دار باشد.
حسن قیاسوند رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان نهاوند هم گفت: بدون تردید مردم مهمترین و موثرترین نقش را در حفاظت از جنگلها ومراتع بر عهده دارند و بدون کمک مردم طرحهای منابع طبیعی به نتیجه نخواهد رسید.
حشمت اله سعدی استاد دانشگاه و سر تسهیل گر طرح ترویج و مشارکتهای مردمی در حوزه آبخیزداری و طرح بوم سازان زاگرس، با بیان اهمیت حضور پایدار مردم در مدیریت منابع طبیعی به لزوم توجه به آموزش وترویج و تسهیل گری در حوزه منابع طبیعی تاکید کرد وافزود: باید منابع طبیعی با مردم تعامل داشته باشد ودر اجرای طرح های آبخیزداری ازنقطه نظرات مردم و از دانش بومی محلی نیز در فرایند اجرای طرحها استفاده نماید تا میزان مشارکت پذیری مردم با منابع طبیعی افزایش پیدا کند.
او بر لزوم شناسایی و تحلیل چالش ها، تهدیدها وبهره مندی از ظرفیتها و فرصتها در حوزه منابع طبیعی تاکید کرد.
سعدی گفت: فعالیتهای آبخیزداری در مدیریت سیلابها به ویژه در بارندگیهای سال ۹۸ وهمچنین ایجاد اشتغال در روستاها برای مدیریت منابع طبیعی هدفی است که با مشارکت مردم محقق میشود.
انتهای پیام/د.ا