به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «هالیوود» جدای از فعالیتهای ضداخلاقی خود در نیمقرن گذشته روزگاری با ساخت آثار برجسته سینمایی، مشوق امید و انسانیت بود. البته در تمام آن روزگار نیز در راستای اهداف و سیاستهای آمریکا کار میکرد، ولی بدون شک فضا و ساختار آن اخلاقیتر از تمام این سالهای روزگار اخیر بود.
بیشتربخوانید: بازیگر برنده اسکار بر تخت پادشاهی نشست/آغاز فصل اکران پاییزی سینمای هالیوود
بازیگران زن هالیوودی که ستارههای سالهای کلاسیک سینما بودند زندگی شرافتمندانهتر و انسانیتر از این سالها داشتند و فیلمهای آنان با وجود تم عاشقانهای که داشت سنگینی و وزانت خود را حفظ میکرد. بازیگران آن دوران اگرچه الگوهای اخلاق نبودند اما، زندگی یک ستاره واقعی را با آلوده شدن به فضای غیراخلاقی و برهنگی در فیلمها عوض نکردند و هیچ وقت حاضر نشدند که برای تبلیغ و کسب پول و ثروت به روی مجلههای هرزه بروند تا چند دلار بیشتر بگیرند و در عوض تن فروشی کنند.
اما این سالهای هالیوود با آن سالها به کلی تفاوت دارد، هنر جای خود را به سرگرمی داده است و آموزههای اخلاقی و انسانی جای خود را به مفاهیم گذرا و پوچ دادهاند. بازیگرانی که ستاره بودن را فهم کرده بوند نیز جای خود را به تنفروشانی دادند که چهره بودن و فریبندگی را ملاک فعالیتهای هنری خود قرار میدهند. نقاب و فرم پرزرق و برق آنان باعث شده است تا همهجا اسم آنان به عنوان الگوهایی برای زیبایی و مدل لباس قرار بگیرد و رسما به عنوان کالای تجاری انتخاب شوند.
اینان نابودگران عرصه هنر و بازیگری هستند که هر سال یکبار توسط هالیوود تجلیل میشوند. اینبار نیز یکی دیگر از بازیگران هالیوودی که در کارنامه خود عموما فیلمهایی دارد که در آن خود مادی و دنیایی آن ملاک قرار دارد یعنی "شارلیز ترون" تجلیل شده است.
او که اهل آفریقای جنوبی است حتی یک فیلم مهم درباره مردم مظلوم و بیپناه سرزمینش بازی نکرده است و بهجای آن در صنعت مد فعالیت دارد. البته اینطور که رسانهها میگویند یک صندوق خیریه برای کمک به مردم سرزمینش دارد، ولی فعالیت هنری که بتواند راوی ظلمهای استعمار پیر یعنی انگلیس علیه آنان باشد خیر! این موضوع یکی از بحثبرانگیزترین مسائل سینمای هالیوود است که در آن بازیگران بهجای آنکه ریشه آوارگی و حقیقت تاریخ را به مردم جهان بگویند با فعالیتهای خیرخواهانه به آنان کمک میکنند. این یعنی نهتنها فراموشی تاریخ بلکه دلسوز نشان دادن نظام سرمایهداری برای مستضعفین جهان؛ یعنی تحریف تاریخ.
از دیگر افتخارات «ترون» حامی حقوق همجنسگرایان است که البته برخی دیگر از بازیگران هالیوودی نیز در آن عضو هستند.
"ترون" در کارنامه زندگی خود عموما به عنوان مدل بوده است و در مدت طولانی نیز به عنوان رقاص باله کار میکرده است. اصل فعالیت او در سالهای جوانی مدلینگ و رقاص بوده است تا اینکه بعد از آسیبی که میبیند دیگر نمیتواند این فعالیت را ادامه دهد.
"ترون" در اولین نقش جدی خود در سینما رسما ولنگاری را آغاز میکند و این خط فاسد و آلوده را تا امروز در سینمای هالیوود دنبال میکند. نکته مهم ورود این بازیگر در سینما است. آنطور که خود او میگوید یک «استعدادیاب» هالیوودی در بانک او را میبیند و با دادن کارت ویزیتش به او زمینهساز آشنایی وی با تهیهکنندههای سینما میشود.
استعدادیابها وظیفه دارند افرادی را در هالیوود وارد کنند که بتوانند با زیبایی و جذابیت تماشاگران بیشتری را به سالنهای سینما بکشانند و بهنظر میرسد که استعدادیاب "شارلیز ترون" به درستی توانسته بود یک رقاص و مدل پر و بال شکسته را وارد جایی کند که بتوانند آن را تا روزگاری که بهدرد میخورد شیرهاش را مثل زالو بمکند و سپس در پیری مانند تفاله رها کنند. او در هشتادوپنجمین مراسم اسکار توسط «ست مکفارلین» به عنوان یکی از بازیگرانی که بهخاطر بیقیدو بند بودن در فیلمها مورد دیده شدن قرار گرفته است در کنار دیگر بازیگران مثل خودش مورد تمسخر قرار گرفت.
او تا به حال در بیش از ۴۰ فیلم سینمایی و چندین سریال نقشآفرینی کرده است و در برخی از آنان با صورتی غیر اخلاقی ظاهر گشته است. فیلم سینمایی اخیر او که با همراهی "کیدمن" و "مارگارت رابی" دو ستاره دیگر هالیوودی که هر دو نیز شروع کارشان با آثاری سرشار از بیاخلاقی و ولنگاری است آغاز شده است. این فیلم درباره فساد یکی از معاونین فاکس است که با عنوان رسانهای همان سالها یعنی «بمب خبری» در اکران است.
البته نکته بسیار مهم درباره بازیگران هالیوود زن و اتفاقات اخیری که در دو سال گذشته یعنی افشاگریهای رسوایی جنسی برخی از سینماگران مانند هاروی وینستاین رخ داد این است که عموم بازیگران زنی که به محکومیت این فرد پرداختند خود در فیلمها و سریالهای بیشماری بازی کردند که در آن اخلاق و عفت را رها کردند. این شیوه سبک زندگی آنان تنها در فیلمها نبود بلکه مدلینگ و روی جلد مجلات هرزه رفتن نیز یکی دیگر از رفتارهای آنان در حوزه فرهنگ و هنر بود. برخی معتقد هستند که آنان در سینما بدون اختیار خود و از سر اجبار تهیهکنندگان بهصورت نیمه برهنه و یا برهنه حاضر شدهاند، ولی آیا حضور آنان در صنعت مدلینگ و هرزهنگاری نیز از سر اجبار بوده است؟
تمام سطور فوق نشان میدهد که نظام سرمایهداری و زراندوزی هالیوود برای جذب و جلب بیشتر مخاطبان جهانی خود بیشترین سرمایه و هزینه خود را روی چه عناصری و با چه مولفههایی میگذارد. آنان که با هزینه کردن اخلاق و انسانیت، بتوانند شهوت و نفسانیت را بر عقل و اندیشه چیره کنند و پول و ثروت را بر هر چیز مقدم بدانند. فرهنگ رادیکال یهودی در تجارت و اقتصاد که لابیهای هالیوودی که به دست صهیونیزم است پایهگذار آن هستند.
در هر حال «هالیوود» با تجلیل و تکریم چنین بازیگرانی رسما در حال خط دادن به صنعت بازیگری و فعالیتهای هنری زنان است. "ترون" جایزه خود را از دستان کسی گرفت که او نیز عمری با حضور بیشرمانه در سینما یکی از الگوهای زنان بازیگر هالیوود بود و حالا نماینده و بدیلش جایگزین او شده است. این همان جریان مدلینگ و اسطورهسازی از رقاصهها و مهرههای سرگرمی است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/