به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،عباس شیردل رئیس اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه شهر اصفهان به عنوان شهر خلاق در زمینه صنایع دستی شناخته میشود، اظهار داشت: اتحادیه صنایع دستی تلاشهای بسیاری را در زمینه آموزشها و بهآموزیها انجام داده است.
او افزود: برنامههای بسیاری در زمینه رشد و ارتقای صنایع دستی استان در حال انجام است. برگزاری نمایشگاههای عکاسی با محوریت صنایع دستی، بهآموزی و ارتقای خط تولید پوشاک سنتی با دعوت از علاقهمندان و باتجربههای این صنعت برای آموزش و برندسازی در این زمینه و رایزنی با کمیته امداد امام خمینی (ره) برای برگزاری نمایشگاههایی در تهران بخشی از فعالیتهای اتحادیه برای رشد صنایع دستی استان اصفهان بوده است.
رئیس اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به کمبود بودجه این اتحادیه برای بررسی و انجام امور فرهنگی در زمینه صنایع دستی افزود: اتحادیه صنایع دستی هیچگونه منابع دولتی دریافت نمیکند و بخشهای خصوصی نیز در این زمینه کمکی به ما نمیکنند و درآمد اتحادیه تنها از اعضای آن تأمین میشود که با توجه به مالیاتهای سنگینی که اداره دارایی برای ما مینویسد، بودجه بسیار محدودی برای انجام کارهای فرهنگی در اختیار داریم. ضمن اینکه اتحادیه صنایع دستی از دادن مالیات معاف است، اما اداره دارایی با بیتوجه به این موضوع، هر ساله مالیات گزافی را برای ما مینویسد. برای مثال در سال ۹۶ چیزی حدود ۶۷ میلیون تومان مالیات برای اتحادیه نوشته شده که با توجه به بودجه محدود ما و همچنین هزینههای روزمره و حقوق کارمندان و استادان، تهیه این مبالغ در کنار انجام امور فرهنگی بسیار مشکل است.
او اضافه کرد: به دلیل همین کمبود بودجه ناچاریم بسیاری از فعالیتهایمان به ویژه بازرسی از راسته صنایع دستی فروشان میدان امام خمینی (ره) را موقف کنیم. ما نیاز به فرهنگسازی داریم و فرهنگسازی در زمینه تولید و توزیع میتواند خروجی بسیار خوبی در زمینه رشد صنایع دستی استان داشته باشد. اتحادیه چندین بار کلاسهایی را در زمینه استارتآپها و تولید و فروش کارها در فضای مجازی برگزار کرده است. این امری مهم برای نمایش صنایع دستی استان به سراسر کشور و حتی جهان است و با این کار به صادرات صنایع دستی نیز کمک شایانی میشود.
شیردل با بیان اینکه مشکلاتی در زمینه صادرات فیزیکی وجود دارد، گفت: دو اداره نقش مهمی برای صادرات کالاهای ما ایفا میکند که یکی اداره گمرک بوده که همکاریهای بسیار خوبی با اتحادیه داشته و دیگری اداره پست است که مشکلات زیادی برای صادرات ما ایجاد کردهاست. اداره پست بر بسیاری از کالاها محدودیت گذاشته و آن دسته از کالاهایی هم که محدودیت ندارند را با تعداد کم ارسال میکند، این محدودیتها عملاً صادرات را منحل کرده است.
او افزود: در حال حاضر تنها راه صادرات، تجارت فرد به فرد است. در این نوع تجارت فرد تولید کننده با افراد دیگر در داخل ایران یا در کشورهای دیگر ارتباط داشته و کالاهای خود را برای آن افراد ارسال میکند که این نوع تجارت هم با توجه به تحریمهای مرتبط با آن فرآیندهای بسیار پیچیدهای را باید طی کند چرا که بسیاری از شرکتها دیگر در داخل ایران فعالیتی در زمینه ارسال صنایع دستی ندارند. تنها راه ارسال آنها پست است که متاسفانه همکاریهای لازم را با ما نمیکند.
انتهای پیام/م
منبع:تسنیم