یک روانشناس گفت: اضطراب حالتی از نا آرامی و تشویش است، تمرکز روی احتمال شکست، خطر یا بدبختی، که باعث پریشانی شما می‌شود.

زهرا امام روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار برای درمان اضطراب اظهار کرد: اضطراب حالتی از نا آرامی و تشویش است، تمرکز روی احتمال شکست، خطر یا بدبختی، که باعث پریشانی شما می‌شود.

این روانشناس با بیان اینکه اضطراب از دو منبع سرچشمه میگیرد، افزود: تنش جسمانی که شامل نشانه‌های جنگ و گریز است و از هورمون استرس ناشی می‌شود و افکاری که متمرکز بر وقوع خطر در آینده است.

امام گفت: نشانه‌های جنگ و گریز زمانی در بدن ما ظاهر می‌شوند که بخواهند ما را برای فرار یا جنگیدن علیه تهدید‌ها آماده کنند، این علائم شامل احساس غش یا سرگیجه، تنفس سریع، تعریق، تپش قلب، کرختی و.. است.

او با اشاره به اینکه اضطراب می‌تواند حالتی موقتی باشد یا زمان زیادی طول بکشد، ادامه داد: به نظر می‌رسد اضطراب، تجربه‌ای حیاتی و ضروری برای بشر است که بعضی افراد فقط گاهی آن را تجربه می‌کنند، ولی بسیاری از افراد زمان طولانی تری با آن درگیر هستند.

این روانشناس با بیان اینکه واقعیت این است که هیچ کس نمی‌داند دقیقا چه عاملی باعث بروز اضطراب می‌شود، گفت: قطعا برخی از اضطراب‌ها بنا به دلایل مشخصی مثل تغییرات اساسی زندگی و برخی مشکلات پزشکی یا عوارض جانبی یک دارو نمایان می‌شوند، اما زمانی که با یک الگوی اضطرابی روبه رو باشیم نمی‌توان به طور دقیق آن را به علت خاصی ربط داد.

امام اظهار کرد: اضطراب نتیجه تعامل پیچیده‌ی بین افکار و الگو‌های تفکر، تنش جسمانی، استعداد زیستی، رویداد‌های استرس زا در زندگی و همچنین مطالبات متناقض زندگی است.


بیشتر بخوانید: اضطراب کودکانمان را چگونه کنترل کنیم؟ 


او درباره رفتار درمانی شناختی، گفت: رفتار درمانی شناختی حاصل چندین دهی کار پژوهشی است، این یک درمان قطعی برای همه مشکلات نیست، اما شواهد و پژوهش‌های محکمی وجود دارد که نشان می‌دهد این درمان برای خیلی از افراد مفید واقع می‌شود.

این روانشناس درباره آرام سازی، تصریح کرد: شاید فکر کنید نحوه آرام سازی را بلد هستید، برای تصور اینکه آرام سازی در هنگام اضطراب چطور به شما کمک می‌کند، ابتدا به احساسات بدنی خود در هنگام اضطراب توجه کنید، آیا شانه‌های شما منقبض و به سمت بالا جمع شده است؟ ابروهایتان گره کرده است؟ مهارت‌های آرام سازی به شما کمک می‌کند در بدنتان تغییراتی مثبت و واقعی ایجاد کنید.

امام خاطرنشان کرد: باید یاد بگیرید  حداقل یکی از فنون آرام سازی را آنقدر انجام دهید که درون شما نهادینه شود، یادگیری این تکنیک‌ها کار راحتی است و با یک بار تمرین هم می‌توان به آن‌ها مسلط شد و هنگام نیاز انجام داد همچنین ممکن است فقط روی تکنیکی کار کنید که برای شما مفید‌تر است یا ترجیح دهید در زمان‌های مختلف از تکنیک‌های متفاوت استفاده کنید.

انتهای پیام/

چگونه اضطراب خود را درمان کنیم؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۹ ۱۷ آبان ۱۳۹۸
راهکاررابیان نکردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۱ ۱۷ آبان ۱۳۹۸
سلام حداقل یه تکنیک می‌گفتین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۲ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
بنظر من یه راهکار میدادید نه که توضیح بدید چیه ماخودمون میدونیم اضطراب چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۷ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
موقع استرس نه میشه جنگید نه میشه فرار کرد. جفتش آرامش نیاز داره.
Iran (Islamic Republic of)
سید
۱۳:۲۰ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
به نظر من تنها راه ارامش یاد خداست خودش فرمود (الا بذکرالله تطمئن القلوب) یعنی تنها و تنها راه ارامش یاد اونه اگه کسی تو زندگیش به خدا توکل کنه هیچ وقت ارامششو از دست نمی ده
در پناه حق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
خب تکنیک هات کووو ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
تکنیکت کو پس؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
۲ تا تکنیک هم می گفت بد نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
راه درمان رو نگفتید ،چطور خودمونو اروم کنیم موقع استرس داشتن؟
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۰۸:۴۷ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
به نظرم روانپزشکان و جامعه شناسان هم باید به کمک روانشناسان بیایند ،
تا بشود این قضیه را فیصله داد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۵ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
بايد دست تو جيب كرد پيش روانشناس برين تا تكنيكهارو بگه
آخرین اخبار