به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین محمد صابری کارشناس علوم قرآنی درباره زندگی و شهادت «امام حسن عسکری(ع)» گفت: «امام حسن عسکری(ع)» یازدهمین امام شیعیان و حجت خدا هستند که در سال ۲۳۲ هجری در ۱۰ ربیع الثانی دیده به جهان گشودند. ۲۸ سال عمر ایشان بود، شش سال امامت کردند و هشتم ربیع الاول سال ۲۶۰ هجری در سامرا به شهادت رسیدند.
***اوج تنگنا و فشار در زمان امامت «امام حسن عسکری(ع)»
وی به حلقه فشارها در زمان امامت «امام حسن عسکری(ع)» اشاره و ابراز کرد: هر چقدر ائمه ما به مقطع ولادت «حضرت مهدی (عج)» نزدیک میشدند، حلقه محاصره دشمن بیشتر میشد. دوره امامت «امام حسن عسکری (ع)» نقطه اوج فشار و تنگناهای حلقه محاصره دشمن بود. مقطعی که به لحاظ شدت دشمنی و توطئه نسبت به زمان ائمه دیگر بی سابقه بوده است.
این کارشناس علوم قرآنی پیرامون شرایطی که حکومت در زمان امامت «امام یازدهم(ع)» ایجاد کرده بود اظهار کرد: در مدت زندگی «امام یازدهم(ع)»، جنگ خونین در گروههای خلافت غاصب و جاهل قدرت گرفته بود. نکته مهم این بود که در متن احادیث و روایات «رسول الله» متوجه شدند شخصی که گفته میشود پس از ایشان متولد و سپس قیام میکند «امام حسن عسکری(ع)» است.
***همه چیز از سوی «امام حسن عسکری(ع)» برای حکومت عباسی تهدید محصوب میشد
وی در همین راستا ادامه داد: به همین خاطر دشمن «امام حسن عسکری(ع)» را در فضای نظامی قرار داده بود، ایشان در زمان معتمد عباسی در زندان به سر میبردند و حتی معتمد ایشان را مسموم و به شهادت رساندند زیرا درس، کلام، خطبه، تربیت شاگردان و فعالیتهای «امام یازدهم(ع)» برای حکومت عباسی تهدید بود.
صابری با اشاره به نقشه شوم دشمن برای به شهادت رساندن «امام حسن عسکری(ع)» آن هم در سن جوانی ابراز کرد: دشمنان و حکومت عباسی معتقد بودند چون فرزندی از «امام یازدهم(ع)» به دنیا نیامده و فرزند ذکور هم نداشتند، همچنین کم سن و سال نیز بودند، تصمیم گرفتند که ایشان را با زهر به شهادت برسانند تا به مقاصد خود براساس نقشههایشان برسند بی خبر از این که «امام حسن عسکری(ع)» صاحب فرزند بودند و قدرت خداوند همراهشان بود.
***دشمنان به دنبال شهادت فرزند «امام حسن عسکری(ع)» بودند
حجت الاسلام والمسلمین صابری در همین راستا ادامه داد: دشمنان به دنبال کشتن فرزندی که قرار است راه امامت را ادامه دهد بودند، بنابراین بعد از بررسی به این نتیجه رسیدند که «امام حسن عسکری(ع)» صاحب هیچ فرزندی نیستند و خیالشان از نبود امام دوازدهم راحت شد، در حالی که «حضرت مهدی (عج)» به دنیا آمده و در خانه بودند.
این کارشناس علوم قرآنی به تاثیر همسر «امام حسن عسکری(ع)» در ادامه راه امامت ایشان اشاره کرد و افزود: «نرجس خاتون» همسران «امام حسن عسکری(ع)» بودند و بدون شک برای یک زن و مرد باید لیاقت و قابلیت پدر و مادر شدن یک »امام (ع)» وجود داشته باشد. یک طرف «امام حسن عسکری(ع)» با شخصیت والا و سیره ای که داشتند و در طرف دیگر «نرجس خاتون» که با ویژگیهای والای خود از سوی خدا برگزیده شده بودند.
منبع: میزان
انتهای پیام/