عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۹ هزار و ۲۵۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان است.
وی افزود: با توجه به ازدیاد تقاضا برای ایام پایانی هفته و تعطیلی کشتارگاهها احتمال افزایش ۳ درصدی قیمت مرغ دور از انتظار نیست.
حجت قیمت هر قطعه جوجه یکروزه را ۳ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: قیمت کنونی جوجه یکروزه در مقایسه با نرخ مصوب حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد بالاتر است که این امر در کنار بازگشت قیمت حمل و نقل نهادههای دامی به ابتدای سال و هزینه سوخت در فصل پاییز و زمستان بر بالارفتن قیمت تمام شده تاثیر بسزایی دارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت نهادههای دامی در ثبات نسبی به سر میبرد، بیان کرد: براین اساس از مسئولان امر انتظار میرود که نظارت جدی بر قیمت سوخت، کرایه حمل و نقل و جوجه یکروزه داشته باشند تا مرغداران از این ناحیه متحمل زیان نشوند.
حجت با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد، گفت: براساس آخرین آمار رسمی ۹۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در ماه قبل صورت گرفته است، ضمن آنکه با احتساب آمار غیر رسمی مجموع جوجه ریزی به ۱۰۲ میلیون قطعه میرسد چرا که واحدهای غیرمجاز یا واحدهایی که بیش از مجاز جوجه ریزی کردند در آمار رسمی محاسبه نمیشود.
وی با تاکید بر نظارت قیمت جوجه یکروزه در بازار افزود: با توجه به افزایش میزان جوجه ریزی در ایام پایانی سال در واحدهای مرغداری از مسئولان انتظار میرود که بر قیمت جوجه نظارت کافی داشته باشند چرا که تجربه نشان داده که دولت اجازه نمیدهد مرغ تولیدی برحسب کشش تقاضا در بازار عرضه شود.
بیشتر بخوانید: افزایش قیمت مرغ در راه است/ نرخ هر کیلو مرغ ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به آنکه نوسان قیمت بالاتر از ۵ تا ۱۰ درصد زیان مرغدار گوشتی یا مادر را به همراه دارد، از این رو برای جلوگیری از زیان تولیدکننده، مسئولان دولتی باید در بحث حمل و نقل و بازار جوجه یکروزه نظارت کنند.
حجت از ثبات قیمت نهادههای دامی طی ماههای اخیر در بازار خبر داد و گفت: با توجه به آنکه بازار ذرت و کنجاله سویا در ماههای اخیر از آرامش نسبی برخوردار است، همین امر موجب شد تا تولید نسبت به گذشته در شرایط مساعدتری قرار گیرد.
وی درباره تأثیر شیوع بیماری نیوکاسل بر صنعت مرغداری افزود: سازمان دامپزشکی در خصوص مقابله با بیماری نیوکاسل در استانها تمهیداتی اندیشیده است به طوری که طرح واکسیناسیون ملی در برابر طیور بومی تخمگذار و گوشتی در تمامی استانها آغاز شده است.
حجت با بیان اینکه احتکار مرغ در واحدهای مرغداری صحت ندارد، اظهار کرد: با وجود آنکه در وزن و سن خاصی قابلیت نگهداری مرغ وجود دارد و نگهداری مرغ در پروسه زمانی طولانی مدت زمینه را برای افزایش تلفات فراهم میکنند از اینرو هیچ مرغداری اقدام به چنین کاری نمیکند چرا که در صورت نگهداری طولانی مدت مرغ در سالنها این امکان وجود دارد که یک دوره جوجهریزی دچار چالش شود که در نهایت با هدر رفت حتی یک قطعه مرغ در هر روز مرغداران با زیان چشمگیری مواجه میشوند.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ افزود: با توجه به آنکه اتفاق خاصی در خصوص کاهش تعرفه رخ نداده، از این رو صادرات همچنان به طور غیر رسمی در حال انجام است.
حجت ادامه داد: با توجه به آنکه قرارداد صادرکنندگان با تجار بازارهای هدف حداقل ۶ ماهه است، از این رو تا پایان سال میلادی باید صادرکنندگان منتظر بمانند تا قرارداد جدید منعقد شود، ضمن آنکه با تعدیل تعرفه ها، قیمت مرغ تولیدی ما با سایر رقبا در بازارهای هدف رقابتی است.
وی صادرات مرغ به بازارهای هدف را منظور به هماهنگی وزارتخانههای جهاد کشاورزی و وزارت صمت، عدم جلوگیری از صادرات مرغ در زمان افزایش قیمت در بازار داخل و کاهش تعرفه و فراهم کردن زمینه انعقاد قرارداد با تجار اعلام کرد.
به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی، با توجه به آنکه تنها تامین کننده مرغ کشورهای همسایه، ترکیه است، از این رو با فراهم شدن شرایط صادرات با ظرفیت تولید فعلی به سهولت امکان ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد.
وی درپایان با بیان اینکه جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود عرضه مرغ در بازار نیست، تصریح کرد: اگر میزان جوجهریزی واحدهای مرغداری ۹۵ میلیون قطعه به بالا باشد از اینرو این امکان وجود دارد که میزان مصرف را مدیریت کرد چرا با نگهداری هر قطعه مرغ به مدت زمان حداکثر یک هفته بیشتر در فارمها میتوان تولید گوشت مرغ را تا نیم کیلو افزایش داد که با این وجود کمبودی در عرضه به بازار نداریم.
انتهای پیام/