به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدجواد تشکری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: سطح زیر کشت این محصول ۱۸ هزار و ۵۲۰ هکتار است که سطح کشت آن در شهرستانهای فاروج، شیروان، بجنورد، اسفراین و مانه و سملقان پراکنده است.
تشکری افزود : بیش از ۶۰ درصد تولید محصول باغی استان از تاکستانها برداشت میشود.
او گفت: وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، استان خراسان شمالی را به یکی از قطبهای مهم تولید انگور در کشور تبدیل کرده است؛ از کل انگور تولیدی حدود ۱۳ هزار تن به صورت تازه خوری و ۲۵ هزار تن فراوری و حدود ۹۰ هزار تن مازاد است.
تشکری گفت: ۶ هزار هکتار تاکستان انگور از رقم کلاهداری در این استان وجود دارد که در مدت حدود یک ماه باید برداشت شود.
او یکی از مشکلات اساسی باغداران این استان را نبود انبارهای فنی و مناسب دانست و افزود: کشاورزان باید در باغ و یا روستای خود انبارهای مناسبی داشته باشند که بتوانند محصول خود را نگهداری کنند و بعد از زمان پیک برداشت برای فروش اقدام کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: نبود این نوع انبارها موجب شده تا کشاورزان بلافاصله پس از جمع آوری انگور آن را به بازار عرضه کند که به دلیل عرضه فراوان با افت شدید قیمت مواجه میشوند.
متوسط عملکرد انگور در تاکستانهای استان ۱۱ تن در هر هکتار بوده، قیمت متوسط هر کیلوگرم ۱۵ هزار ریال است، ارزش محصول انگور در این استان سه هزار و ۵۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال است.
انتهای پیام/د