به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات جدید نشان داده است که استفاده از رژیم غذایی شامل ماست و مواد سرشار از فیبر میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه کمک کند.
تحقیق جدید توسط محققان مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت، ایالات متحده، همراه با دانشگاه ملی سئول، کره جنوبی انجام شد و بیش از ۱.۴ میلیون بزرگسال را که در ایالات متحده، اروپا و آسیا در تحقیق این دانشگاه شرکت داشته اند، بررسی کرده است.
شرکت کنندگان با توجه به میزان فیبر و ماست مصرف شده به پنج گروه تقسیم و برای مدت متوسط ۸.۶ سال دنبال شدند.
این یافتهها نشان داد که مصرف فیبر و ماست به نظر میرسد خطر سرطان ریه را کاهش میدهد. شرکت کنندگانی که بیشترین مصرف ماست و فیبر را در کنار هم داشتند، در مقایسه با گروهی که هیچ ماست و کمترین فیبری مصرف نکرده بودند، ۳۳ درصد کمتر خطر ابتلا به سرطان ریه را از خود نشان دادند. هم افزایی بالقوه بین این دو غذا برای محققان بسیارجالب توجه بود.
این یافتهها همچنین پس از در نظر گرفتن تمام عوامل خطر شناخته شده برای سرطان ریه مانند وضعیت استعمال دخانیات نیز صادق است.
ارتباط بین خطر ابتلا به سرطان ریه و مصرف ماست و فیبر نیز به طور مداوم در بین مردان و زنان و قومیتهای مختلف موجود در مطالعه مشاهده شد.
محقق ارشد این پروژه دکتر شیائو-اوو شو، دکترای MPH در این رابطه گفت: "مطالعه ما شواهد محکمی در مورد راهنمایی رژیم غذایی ایالات متحده ۲۰۱۵-۲۰۲۰ ارائه میدهد که رژیم غذایی با فیبر و ماست را توصیه میکند. "
وی افزود: "این ارتباط معکوس به قدری قوی بود که هرگز در افراد سیگاری فعلی و گذشته و همچنین مردان، زنان و افراد با پیشینههای مختلف نیز دیده نشده است.
فیبر رژیم غذایی منبع اصلی پروبیوتیکها (ترکیبات غیر قابل هضم موجود در مواد غذایی است که باعث رشد باکتریهای مفید در دستگاه گوارش میشود) در حالی که ماست منبع خوبی از پروبیوتیکها است (میکروارگانیسمهایی زنده که تصور میشود تعادل طبیعی بین باکتریها را بهبود میبخشند). هر دو مورد به بهبود سلامت روده و بهبود شرایط بهداشتی مختلف مرتبط است.
رژیم غذایی پرفیبر و ماست همچنین با خطر کمتری از بیماری قلبی عروقی و سرطان دستگاه گوارش مرتبط است.
منبع: ایسکا نیوز
انتهای پیام/