احمد مهری، کارشناس ارشد سلامت و عضو هیئت مدیره انجمن کارشناسان بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: یکی از معضلات امروزی نظام سلامت، بحث تقویت خودمراقبتی و ایجاد رفتارهای بهداشتی مناسب در دانش آموزان است که در کشور مغفول مانده است. بیش از ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور با هدف تامین نیروی انسانی بخش بهداشت در تمام نهادها، سالیانه چند صدفارغ التحصیل بهداشت دارند که برای تامین مربی بهداشت مدارس پتانسیل خوبی است.
او ادامه داد: کارشناسان بهداشت با فراگیری بیش از ۱۳۰ واحد آموزش تخصصی بهداشت مدارس، بهداشت کودکان، بهداشت محیط، بهداشت خانواده و بهداشت روان بهینهترین نیروی انسانی هستند که میتوانند در مدارس کشور تمام جنبههای سلامتی و آموزشی دانش آموزان را پوشش دهند.
کارشناس ارشد سلامت گفت: پژوهشها نشان داده است شاخصهای سلامتی و تغذیهای مدارسی که دارای مربی تخصصی با رشتههای بهداشت هستند بهتر از مدارس فاقد این نیروها هستند؛ امروزه فقدان مربی بهداشت در مدارس یک خلاء جدی در ایران است.
عوض هیئت مدیره انجمن کارشناسان بهداشت بیان کرد: افکار عمومی در حوزه بهداشت با رصد کامل جریانات صنفی و تصمیم گیری ها، ضمن مخالفت با ورود هرگونه نیروی انسانی فاقد صلاحیت به عنوان مربی بهداشت، جایگاه تخصصی بهداشت مدارس را حق خود می دانند چراکه سالیانه چند صد فارغ التحصیل بهداشتی تخصصیترین محتوای آموزشی مرتبط با بهداشت را میآموزند و نباید رشتههای غیرمرتبط به دلیل لابی گری و فشار صنفی شان به بحث سلامت مدارس که تخصص آنها نیست ورود کنند.
پاسخ به سوالات پزشکی را اینجا بخوانید
کارشناس ارشد سلامت گفت: مدارس به مربی تخصصی بهداشت نیاز دارند و صلاحیت لازم در این رشته مرتبط با فارغ التحصیلان این رشته است. امیدواریم وزارت آموزش و پرورش با جدیت تمام به ابعاد سلامتی دانش آموزان توجه کند و نگذارد این دوره مهم بدون مراقبین تخصصی بهداشتی با مدارک تحصیلی بهداشت در معرض عوامل خطر سلامتی قرار گیرد.
انتهای پیام/