به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تغییرات اقلیمی میتواند بهای گزافی برای سلامت انسان به همراه داشته باشد و موجب گسترش گرسنگی و بیماری شود.
«ویلیام ریپل»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا، در این باره میگوید: «گزارش نهایی ما این است که تغییرات اقلیمی تهدیدی جدی برای سلامت و تندرستی انسانها است.»
به گفته محققان، تغییرات اقلیمی سریعتر از میزان پیش بینی اکثر دانشمندان در حال گسترش است.
۱۱،۲۵۸ دانشمند از ۱۵۳ کشور جهان یک روز بعد از اعلام رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ مبنی بر خروج آمریکا از توافقنامه پاریس در مورد تغییرات اقلیمی، بیانیهای را امضاء کردند. این دانشمندان خواهان اجرای مراحل زیر در راستای کُندشدن روند گرمایش جهان شدند:
- اجرای شیوههای گسترده حفظ انرژی از جمله محدودکردن استفاده از سوختهای فسیلی؛ قطع سریع انتشار آلایندههای اقلیمی نظیر متان، دوده و هیدروفلروکربنها که میتواند روند گرمایش را در طول چند دهه آینده به بیش از نصف کاهش دهد؛ احیاء و محافظت از اکوسیستمهای طبیعی مانند جنگل ها، مراتع و تالابها که در کنترل گاز گلخانهای دی اکسید کربن نقش دارند؛ تمرکز بر رژیمهای غذایی گیاهی و تولیدات حیوانی کمتر، چراکه پرورش دام نیاز به منابع بیشتری داشته و همچنین متان و گازهای گلخانهای دیگری نیز منتشر مینماید؛ تبدیل اقتصاد جهانی به اقتصادی که وابستگی انسان به زیست کره را به همراه داشته باشد و بهره برداری از اکوسیستمهای طبیعی را کاهش میدهد؛ و
- پیگیری سیاستهای که جمعیت انسانی جهان را تثبت نگه میدارد.
تاثیر تغییرات اقلیمی بر سلامت انسان کاملا مشهود است. جمعیت پشهها و سایر حشرات نیش دار در بخش شمالی در نتیجه گرمایش اقلیمی در حال افزایش است که شماری از بیماریهای عفونی را با خود به همراه خواهند داشت. وقوع توفانها و گردبادها به دلیل گرمایش زمین در حال افزایش است.
گرسنگی و قحطی از دیگر اثرات تغییرات اقلیمی است چراکه محصولات زراعی در معرض تهدید هستند و گرم شدن آب اقیانوس هم موجب کاهش جمعیت ماهیها میشود.
منبع: مهر
انتهای پیام/