به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک سیستم جدید مبتنی بر استفاده از گوشیهای هوشمند به محققان امکان میدهد تا در عرض چند دقیقه آلودگیهای جلبکی یک نمونه آب را شناسایی کرده و آن را به درستی تشخیص دهند.
به طور معمول انجام این کار مستلزم انتقال نمونه آب مشکوک به آزمایشگاه و آزمایش آن است و این کار هم وقت گیر و هم زمان بر است و افراد محلی تلاش میکنند با جوشاندن آب آلودگیهای جلبکی را از بین ببرند.
اما محققان دانشگاه ملی سنگاپور سیستمی جدید و سه بخشی را برای بررسی سریع این موضوع ابداع کرده اند، این سیستم دارای یک پلاتفورم چاپ سه بعدی حاوی اجزای الکترونیکی، گوشی هوشمند قرار گیرنده بر روی این پلتفرم و یک تراشه میکروسیال قابل استفاده مجدد است.
این تراشه دارای یک پوشش پلیمری خاص موسوم به تیتانیوم اکسید فتالوسیانین است که یک جریان الکترونیکی را در صورت قرارگرفتن در معرض نور ایجاد میکند.
این مجموعه بر روی صفحه گوشی هوشمند قرار میگیرد و پس از آن قطرات آب به آن اضافه میشود. سپس گوشی الگوی نوری خاصی را به سمت تراشه میتاباند که منجر به تغییر ولتاژ در سطح آن میشود و دانشمندان با مشاهده و تحلیل سریع تغییر ولتاژ مذکور و نیز کمک گرفتن از یک منبع نور الای دی و فیلترهای خاص سبز میتوانند در مورد آلودگی یا عدم آلودگی آب جلبکی اظهار نظر کنند.
کل این فرایند ۱۵ دقیقه به طول میانجامد و کل هزینه ساخت ابزار مورد نیاز بدین منظور بدون درنظر گرفتن گوشی هوشمند مورد استفاده ۲۲۰ دلار است، دقت این روش فعلا ۹۰ درصد است که محققان درصدد افزایش آن هستند.
منبع: فارس
انتهای پیام/