به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، ژای جون، نماینده ویژه چین در امور خاورمیانه، با اعلام اینکه آمریکا با خروج از برجام و اعمال تحریمهای جدید علیه ایران عامل تنش در منطقه است، گفت پکن با کشورهای خاورمیانه برای برقراری صلح، ثبات و توسعه در این منطقه همکاری خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، ژای اخیرا از سفر به مصر، عربستان سعودی و ایران به پکن بازگشته است و این نخستین سفر خارجی او به عنوان نماینده ویژه چین در امور خاورمیانه بود.
این دیپلمات ارشد چینی در کنفرانس خبری روز جمعه خبرنگاران گفت با مقامات این سه کشور و همچنین دبیرکل اتحادیه عرب به صورت عمیقی در ارتباط با مسائل خاورمیانه تبادل نظر کرد.
جون گفت: «ما بر این باوریم که تنشها تشدید شده است و مسائل مهم و بحث برانگیز در خاورمیانه هنوز حل نشده اند. دلایلی داخلی همانند مسائل قومیتی، مذهبی و سیاسی و ژئوپلتیکی در ورای این اختلافات و تنشها وجود دارد. همچنین دلایلی خارجی هم برای این تنشها وجود دارد همانند این که کشورهای خاصی در حال اعمال سیاستهای یکجانبهگرایانه و قلدرمأبانه بر این منطقه هستند تا به اهداف خودشان برسند. تاریخ خاورمیانه و واقعیات در این منطقه بارها نشان داده است که منافع کوتاه مدت، اعمال فشارهای یکجانبه یا توسل به زور سبب حل و فصل این مشکلات نخواهد شد بلکه سبب وارد شدن خسارتهای پایداری به منطقه میشود و این روند برای هیچ کسی خوب نیست.»
او همچنین افزود همه طرفها برای پیشبرد امنیت و ثبات در خاورمیانه ابراز امیدواری و از پیشنهادات سازنده چین و ابتکار عملهای ارائه شده از سوی پکن تمجید کردهاند و امیدوارند چین تلاشهای بیشتری را برای پیشبرد صلح، ثبات و توسعه منطقهای بکار گیرد.
این مقام چینی گفت: «چین به همراه دیگر طرفها به یافتن راهها و ابزارها به منظور پیشبرد امنیت و ثبات منطقهای ادامه میدهد و نقشی مثبت و سازنده در پیشبرد امنیت، توسعه و شکوفایی در منطقه خلیج (فارس) ایفا میکند. نخستین موضوع بازگرداندن موضوع هستهای ایران در مسیر توافق نامه جامع در سریعترین زمان ممکن است. مسئله دوم، ایجاد شرایطی برای گفتگو و رایزنی در میان کشورهای منطقه خلیج (فارس) و نکته سوم پیشبرد یک نقش سازنده برای کشورهای خارج منطقه در اشاعه امنیت منطقهای است.»
او همچنین تاکید کرد: تشدید تنشها در منطقه خلیج (فارس) به واسطه خروج یکجانبه آمریکا از طرح جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۸ و اعمال مجدد تحریمها علیه ایران ایجاد شد.
انتهای پیام/