حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تصلب شرایین اظهار کرد: بالا بودن کلسترول و فشار خون، دیابت و استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان از عوامل مهمی هستند که با رسوب گذاری داخل عروق و ایجاد پلاک و لخته خون، تصلب شرایین را موجب میشوند. تصلب شرایین (آترواسکلروز) علت اصلی حملههای قلبی و مغزی است.
بیشتر بخوانید: درمان گل مژه بدون دوا و دارو در خانه
او بیان کرد: از نشانههای مهم تصلب شرایین میتوان به درد شدید در قفسه سینه، سختی در تنفس، سردرد، بی حسی صورت، فلج شدن اندامها و درد تیر کشنده قلب اشاره کرد. لختههای خونی که در عروق و شریانها به وجود آمده ممکن است در داخل عروق حرکت کنند. این لختههای خونی اگر در قلب ایجاد شوند، سکتههای قلبی را به وجود میآورند و در صورتی که در مغز پدید آیند، سکتههای مغزی را موجب میشوند.
عظمایی افزود: اگر افراد با نشانههایی مانند تنگی نفس، احساس فشار، درد در قفسه سینه و تپش قلب نامنظم مواجه شوند، باید بلافاصله به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: از دیگر عوامل موثر در بروز تصلب شرایین میتوان به چاقی به ویژه چاقی دور شکم، استرس و اضطراب زیاد در زندگی، کم تحرکی، مصرف مشروبات الکلی، پر خوابی، بیخوابی، مصرف روغنهای جامد و مایع صنعتی، غذاهای ساندویچی، کنسرو شده، شیرینیهای قنادی، نوشابههای گازدار، کله پاچه و زرده تخم مرغ به مقدار زیاد اشاره کرد.
او تصریح کرد: پیشگیری از ابتلا به تصلب شرایین بسیار اهمیت دارد. به طور کلی تغییر سبک زندگی، مصرف میوهها و سبزیهای تازه، انجام ورزش و نرمشهای ملایم مانند پیادهروی، کاهش وزن و دوری کردن از استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان و مصرف نکردن مشروبات الکلی در پیشگیری از ابتلا به تصلب شرایین و درمان این عارضه موثر هستند.
عظمایی گفت: از سبزیهای مفید برای مبتلایان به تصلب شرایین میتوان به کرفس، ترخون و جعفری اشاره کرد. مصرف ماهی به همراه ادویههای گرم، دمنوش زنجبیل با زردچوبه، رزماری، مریم گلی و روغنهای تخم کتان و زیتون بو دار برای افراد دچار این عارضه مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مبتلایان به تصلب شرایین برای رفع مشکل خود میتوانند هر یک از عرقیات سیر، کیالک و بید را به نسبت مساوی با هم ترکیب و روزانه سه استکان از مخلوط این عرقیات را میل کنند. دمنوشهای بابونه، کیالک، اسطوخودوس، سنبلالطیب، بیدمشک و میوه قرهقات برای افراد دچار این عارضه مفید است.
او بیان کرد: از دیگر خوراکیهای مفید برای مبتلایان به تصلب شرایین میتوان به آناناس، لیمو ترش، لیمو شیرین، آب هویج به همراه کمی روغن زیتون، فلفل قرمز، سیاهدانه با عسل، ترکیب سیر، پیاز و زنجبیل، ویتامینهای C ، D۳ ، E و دمنوش ترکیب برگ بِه، گل بنفشه و گل ختمی اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: رهایی از سرفه با طب سنتی
عظمایی افزود: مبتلایان به تصلب شرایین برای رفع مشکل خود میتوانند رژیم سیر و لیمو ترش را مصرف کنند برای این منظور افراد دچار این عارضه باید شش تا هفت عدد لیمو ترش بزرگ را به خوبی بشویند، آنها را با چاقوی پلاستیکی برش دهند و هسته آنها را جدا کنند. سپس لیمو ترشهای برش داده شده را همراه با پوستشان داخل مخلوط کن بریزند و به آنها ۳۵ حبه سیر خرد یا رنده شده و یک لیتر آب بدون کلر ترجیحاً آب چشمه اضافه کنند.
او ادامه داد: پس از این که مواد به خوبی با هم مخلوط شدند، ترکیب را روی حرارت ملایم بگذارند و با نخستین جوشی که زد، شعله گاز را خاموش و مخلوط را صاف کنند (این مخلوط نباید زیاد بجوشد) سپس این ترکیب را داخل ظرف شیشهای بریزند و هر روز صبح ناشتا یک سوم استکان معادل سه قاشق غذاخوری از آن را میل کنند. مصرف این مخلوط در رفع گرفتگی عروق قلبی موثر است.
او یادآوری کرد: مبتلایان به تصلب شرایین باید ترکیب سیر و لیمو ترش را ۲۱ روز بخورند و پس از این مدت یک هفته استراحت سپس دوره دوم را آغاز کنند. اشخاص دچار این عارضه میتوانند تا سه دوره این درمان را ادامه دهند. افرادی که علاوه بر مشکلات قلبی، ناراحتی معده هم دارند باید مخلوط سیر و لیمو ترش را ۲ تا سه ساعت پس از صبحانه میل کنند.
انتهای پیام/